Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Jakiś zły kod....
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MateuszS
Kod
<html>
<head>
<title>Rozwiazanie</title></head>
<body>
<center>
<div style="font-size: 15pt">
<i>Oto obliczenia. Upewnij sie ze wszystkie dane zostaly wpisane!</i> <br><br>
<blink>

<?php

$predkosc = $_POST['predkosc'];
$czas = $_POST['czas'];
$droga = $_POST['droga'];

if( (empty( $predkosc ) && empty( $droga )) or ( empty( $predkosc ) && empty( $czas )) or ( empty( $droga ) && empty( $czas )) or ( empty( $czas ) && empty( $predkosc ) && empty( $droga))
{
echo 'Wypelnij wszystkie potrzebne dane';
}
else
{

if( $predkosc == 0 )
{
$predkosc = $droga / $czas;

echo $droga . 'm : ' . $czas . 's = '  . $predkosc . 'm/s';
}
//obliczanie predkosci

if( $czas == 0 )
{
$czas = $droga / $predkosc;

560

echo $droga . 'm : '  . $predkosc . 'm/s = ' . $czas . 's';
}
// obliczanie czasu

if( $droga == 0 )
{
$droga = $czas * $predkosc;

echo $predkosc . 'm/s * ' . $czas . 's = ' . $droga . 'm';  
}
//obliczanie drogi
}

?>

</blink>
<br><br></br></center>
<a href="prostoliniowy.html">Powrot</a>

</div>
</center>
</font>
</body>
</html>

Pisze ze blad w 17 linijce. A 17 linijka to " { " wiec nie wiem co jest w tym zle oO

Parse error: syntax error, unexpected '{' in C:\xampp\htdocs\fizyka\prostoliniowy.php on line 17
artur_dziocha
ale co gdzie po czym jak??
jest kilka nawiasów i domyślaj sie który to??
po której linijce??
MateuszS
Wszystko napisalem. Nie wiem co jest zle, przeciez "{" jest wstawiony prawidlowo.

Parse error: syntax error, unexpected '{' in C:\xampp\htdocs\fizyka\prostoliniowy.php on line 17
piotrooo89
sam ukręciłeś na siebie bat... stosuj wcięcia i używaj edytora który pokazuje czy masz pozamykane nawiasy.
artur_dziocha
podaj kod 2 linijki przed błędem
MateuszS
Cytat(piotrooo89 @ 22.12.2008, 17:02:14 ) *
<br />sam ukręciłeś na siebie bat... stosuj wcięcia i używaj edytora który pokazuje czy masz pozamykane nawiasy.<br />
<br /><br /><br />

Uzywam Notepad ++. Wszystko jest idealnie, działało, potem rozbudowałem kod i przestało. Cofnąłem zmiany i dalej nie działa. Nie mam pojęcia co jest nie tak, wszystko wygląda na poprawne
artur_dziocha
Cytat(MateuszScirka @ 22.12.2008, 17:06:57 ) *
<br /><br /><br />

Co to ma być??
sprawdz nawiasy w pierwszym ifie chyba brauuje )
  1. <?php
  2. 560     // co to jest??
  3. ?>
piotrooo89
w 1 if'ie masz byka... brakuje nawiasu zamykającego... strasznie robisz pokrętnie ten warunek. i masz w ogóle jakieś liczby które nie wyświetlasz echo. skrypt == sieczka
MateuszS
Cytat(artur_dziocha @ 22.12.2008, 17:16:04 ) *
<br />Co to ma być??<br />sprawdz nawiasy w pierwszym ifie chyba brauuje )<br />
  1. <br /><?php<br />560     // co to jest??<br />?>
<br />
<br /><br /><br />

Ja tego nie napisalem. To forum jest jakies zbugowane samo dodaje to. Nie moge edytowac postow bo mi sie same przerabiaja, forum prawie sie nie odpala, nie mam pojecia o co chodzi. Najpierw pomyslalem ze skoro to jest forum programistyczne to tak ma byc i to taki motyw ze dodaje takie cos ale widze ze mam tylko ja to. Nawet skryptu wlepic nie moge bo po zatwierdzeniu posta on mi sie przerabia sam. Forum widmo.

Skrypt nie taka sieczka. Nie jestem pro-programista puki co wiec napisalem jak umialem ale powienien dzialac....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.