Spooky2
23.12.2008, 10:50:48
Witam. Poszukuje jakiegos zamiennika phpmailera. Mam z nim problem, a nie znalazlem nic na google. Problem polega na tym, iz przez wlasny serwer smtp nie jestem w stanie wyslac ani jednej wiadomosci... W logach mam kolejno tylko
connect from xxx.xxxx.
lost connection after RSET from
disconnect from
Po prostu phpmailer nie jesst w stanie wyslac maila - powod jest dla mnie nieznany. Przy uzyciu np konta na wp, dziala ok, ale przy pomocy wlasnego serwera wyslac nie moge... Gdzies juz widzialem podobny watek. Komunikat jaki wyrzuca phpmailer, to could not connect to smtp host... chociaz co widac w logach serwera polaczenie nawiazuje...
Jakkolwiek pomoc mile widziana... Ewentualnie szukam czegos o podobnej funkcjonalnosci.
erix
23.12.2008, 12:02:11
Spooky2
26.12.2008, 21:03:51
Nie, od strony PHP, brak bledow. Co do opowiedzi, wielki dzieki... Przeliczylem sie.
Dobra, po oblokaniu swiftmailera doszedlem do wniosku iz problem sprawa serwer i chodzi o autoryzacje. Pytanie jak to naprawic... Moge podac dokladnie dane, jak sie zglasza i co widac w logach. Przypiuszczam, iz moze chodzic o to, ze serwer nie podaje po polaczeniu jakie metody autentykacji sa dostepne... Byc moze to powoduje, iz zarowno phpmailer jak swift mailer sie wywalaja...
Problem zostal usuniety, pomogla rekonfiguracja postfixa ---hint sa dwa rodzaje nawiazywania polaczen szyfrowanych, posrednie i bezposrednie. Moj serwer uzywal pierwszej metody, ktorej skrypty nie wspieraja...