Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Przeniesienie logowania do PSNews na stronę.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
zel
Cześć wszystkim smile.gif
Jestem osobą nie znająca php i nie uczącą się tego języka, większość rzeczy jakie udało mi się przerobić w gotowych skryptach to w jakimś tam stopniu z powodu dedukcji. Nie jestem wielkim webmasterem, prowadzę malutką stronkę że tak powiem na potrzeby lokalne i moje php ogranicza się tylko do znajomości echo i include. Także powiem od razu, że może na gotowca nie liczę, ale chociażby na jakąś wieeelką wskazówkę smile.gif tyle tytułem wstępu. Wiem, że może tak głupio pisać że mi się nie chce i w ogóle, ale nie będę korzystał z php w życiu, a poznanie tego języka wiąże się z dużą ilością czasu, którego niestety nie mam, więc nie będę nikogo kłamał że próbowałem parę godzin i nic, bo to się mija z celem. Już przechodzę do sedna.
Znalazłem gdzieś w necie stronkę na której jest psnews i proszę, tak wygląda strona logowania się do systemu:
http://www.css-leszno.it.pl/news/admin.php
Taki formularzyk wyciągnięty z szablonu mam natomiast na swojej stronie:
  1. <div>
  2. <input name="login" class="styled" id="user" value="Username" onfocus="if(this.value == 'Username') this.value = '';" onblur="if(this.value == '') this.value = 'Username';" size="30" type="text"><br />
  3. <input name="pass" class="styled" id="pass" value="Password" onfocus="if(this.value == 'Password') this.value = '';" onblur="if(this.value == '') this.value = 'Password';" size="30" type="password"><br />
  4. <input name="login" class="styled" id="login" value="Login" type="button"><br />
  5. </div>

Jak już się pewnie domyśleliście - chcę z tamtej strony logowanie przerzucić na swoją. edit: tzn. z tamtej - stronę logowania PSnews swoją przerzucić na moją główną stronę.
Cały problem w sumie chyba polega na tym, że w przypadku wycięcia kodu ze strony logowania, zmienienia form action i wklejeniu na moją stronę dostaję informację o headers already sent. Oczywiście nic mi to nie mówi, ale przeczytałem coś tam i wiem, że chodzi o session start.
psnews, tak jak w powyższym przypadku, znajduje się w katalogu /news.
Moje pytanie - czy strasznie trudne jest przeniesienie tego logowania 'stronę niżej', na moją główną? Dużo czasu by to zajęło? Ktoś byłby tak miły i spróbował pomóc?
Jeżeli zrobienie tego wymaga np. poświęcenia godziny na przeczytanie jakiegoś fragmentu kursu czy coś, to poprosiłbym o link do tego konkretnego fragmentu, tyle nie stanowi problem.
Dziękuję, pozdrawiam i wesołych życzę.
bim2
Na logikę, przeniesienie całego <form></form> z http://www.css-leszno.it.pl/news/admin.php na twoją stronkę oraz zmieniając action="" na "http://www.css-leszno.it.pl/news/admin.php" wszystko powinno normalnie działać, bez innych zmian. smile.gif Pokaż jak wklejasz skrypt wyświetlający newsy ;p
zel
Jej, no patrz, rzeczywiście bangla. Wcześniej pisałem po prostu ../news/admin.php, dałem cały adres to zaskoczyło. smile.gif czyli problem z głowy jeden.
  1. <div>
  2. <form action="http://www.strona.pl/news/admin.php" method="post">
  3. <input name="login" class="styled" id="user" value="Username" onfocus="if(this.value == 'Username') this.value = '';" onblur="if(this.value == '') this.value = 'Username';" size="30" type="text"><br />
  4. <input name="pass" class="styled" id="pass" value="Password" onfocus="if(this.value == 'Password') this.value = '';" onblur="if(this.value == '') this.value = 'Password';" size="30" type="password"><br />
  5. <input name="login" class="styled" id="login" value="Login" type="button"><br />
  6. </form>
  7. </div>

Zrobiłem tak, kwestia teraz jak muszę ostatni input zmienić żeby zaskoczyło smile.gif bo jak klikam to nic się nie dzieje, jak zamiast button daję submit to przenosi na stronę logowania ale nie loguje.
bim2
Pokaż plik admin.php Pewnie dodaje sobie przy formularzu jakies ciacho/sesje tongue.gif
zel
Już zrobiłem smile.gif podziękowanie dla ciebie. Człowiek myśli że będzie tu trzeba siedzieć parę godzin nad tym, a to takie proste.
łap buziaczka :*
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.