Jestem osobą nie znająca php i nie uczącą się tego języka, większość rzeczy jakie udało mi się przerobić w gotowych skryptach to w jakimś tam stopniu z powodu dedukcji. Nie jestem wielkim webmasterem, prowadzę malutką stronkę że tak powiem na potrzeby lokalne i moje php ogranicza się tylko do znajomości echo i include. Także powiem od razu, że może na gotowca nie liczę, ale chociażby na jakąś wieeelką wskazówkę

Znalazłem gdzieś w necie stronkę na której jest psnews i proszę, tak wygląda strona logowania się do systemu:
http://www.css-leszno.it.pl/news/admin.php
Taki formularzyk wyciągnięty z szablonu mam natomiast na swojej stronie:
Jak już się pewnie domyśleliście - chcę z tamtej strony logowanie przerzucić na swoją. edit: tzn. z tamtej - stronę logowania PSnews swoją przerzucić na moją główną stronę.
Cały problem w sumie chyba polega na tym, że w przypadku wycięcia kodu ze strony logowania, zmienienia form action i wklejeniu na moją stronę dostaję informację o headers already sent. Oczywiście nic mi to nie mówi, ale przeczytałem coś tam i wiem, że chodzi o session start.
psnews, tak jak w powyższym przypadku, znajduje się w katalogu /news.
Moje pytanie - czy strasznie trudne jest przeniesienie tego logowania 'stronę niżej', na moją główną? Dużo czasu by to zajęło? Ktoś byłby tak miły i spróbował pomóc?
Jeżeli zrobienie tego wymaga np. poświęcenia godziny na przeczytanie jakiegoś fragmentu kursu czy coś, to poprosiłbym o link do tego konkretnego fragmentu, tyle nie stanowi problem.
Dziękuję, pozdrawiam i wesołych życzę.