Problem jest podejrzewam banalny ale siedzę nad tym długo i nie mogę dojść ładu...Próbowałem na różne sposoby, a jak widać poniżej nie jest to nic wydumanego. Mam 2 tabele instruktorzy i grupy oraz prosty formularz. Edytuję dane instruktora i jego dane zmieniają się w drugiej tabeli. Problem w tym, że wszystkie wyniki zmiennych i z pól formularza wydają się być ok, a zmiany nie ma.
Mam taki fragment kodu...
<?php $imie = mysql_result(mysql_query('SELECT `imie` FROM `instruktorzy` WHERE `id` = '.$_POST['edytuj_instruktor'].''),0); //wyciąga stare imię $nazwisko = mysql_result(mysql_query('SELECT `nazwisko` FROM `instruktorzy` WHERE `id` = '.$_POST['edytuj_instruktor'].''),0); //wyciąga stare nazwisko $nazwa = ''.$nazwisko.' '.$imie.''; //suma (dodałem w celu sprawdzenia wyniku - jest NAZWISKO(SPACJA)IMIE) $wysl2 = 'UPDATE `grupy` SET `instruktor` = ''.$_POST['nazwisko'].' '.$_POST['imie'].'' WHERE `instruktor` = '.$nazwa.''; //aktualizuje wpisy w których wystąpi suma - to pole w tej tabeli jest jako 1, nie jest rozbite ?>
Pytanie gdzie jest błąd? Prawie na pewno coś namieszałem ze składnią (szczególnie teraz po n-tej poprawce) ale nie mam pojęcia gdzie :/ Pomocy!