Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP} TCPDF i content htmlowy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Spooky2
Hmm tak sie zastanawiam i nie wiem jak to rozwiazac... Chodzi o masowe generowanie pdfow i rozsylanie tego mailem... Dotychczas generowalem sobie x faktur odpowiednia opcja w "systemie" ktory stworzylem. W zaleznosci od opcji, moglem miec od reki wydruk tychze faktur (html z odpowiednimi stylami kopia/oryginal) Teraz do calosci chcialbym dodac generowanie pdfow (najlepiej z tego htmla "drukowanego") i wysylanie mailem... Chcialbym tez dac mozliwosc uzytkownikom pobierania tych faktur na stronie. W tym wypadku nie chcialbym skladowac faktur, ale generowac je na poczekaniu, tez w oparciu o dane pobrane z bazy danych, a najlepiej htmla (tyle, ze tutaj tego htmla fizycznie by nie bylo)
Co sie tyczy pierwszego problemu - jak "wygenerowany" przez phpa na poczekaniu content htmlowy (np jednorazowo 200 faktur) do wydruku w jednym oknie z podzialem kopia/oryginal "wylapac" tylko ten wartosciowy dla mnie. Jak go w ogole wylapac? Moze zadam pytanie jeszcze inaczej - czy jest mozliwosc wychwycenia output`u strony wygenerowanego przez kod php i "zapisania go do zmiennej" celem przekazania np do tcpdf celem konwersji do pdf`a? Jedyne co mi sie nasuwa to zapisanie calosci do pliku i odlawianie wartosciowych partii kodu... Przekombinowane, jest cos prostszego?
wlamywacz
Przykład z manuala:
  1. <?php
  2.  
  3. function callback($buffer)
  4. {
  5.  // replace all the apples with oranges
  6.  return (str_replace("apples", "oranges", $buffer));
  7. }
  8.  
  9. ob_start("callback");
  10.  
  11. ?>
  12. <html>
  13. <body>
  14. <p>It's like comparing apples to oranges.</p>
  15. </body>
  16. </html>
  17. <?php
  18.  
  19.  
  20. ?>

Przecież może przechwycić ten html zrobić z nim co zechcesz (generowanie PDF) i wyświetlić co Ci się podoba
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.