Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Smarty] Problem z wyswietleniem zmiennej
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bobens_83
Witam. Mam tajemniczy problem, mianowicie ponizszy kod importuje zmienna do szablonu smarty. Zmienna $nextId to najwiekszy numer ID produktu w bazie danych, powiekszony o 1 (czyli ID nowego produktu).

1. ...
  2.  
  3. Next: { $nextId } <br> <-- wyswietla wartosc $nextId
  4.  
  5. {if not $pMode eq 'P_NEW'}
  6. <form action="index.php?page=products.php&proc=x&cat={$_cat}&prod_id={$nextId}" method="POST" > <-- przekazanie zmiennej / nie dziala
  7. <form action="index.php?page=products.php&proc=x&cat={$_cat}&prod_id=123" method="POST" > <-- przekazanie stringu / dziala
  8. ...

Problem polega na tym, że po submitowaniu formularza w linku przegladarki nie pojawia sie wartosc parametru prod_id, link wyglada nastepujaco:
http://localhost/test/adminpanel/index.php...=2&prod_id=

jednak gdy przekaze do niego string zamiast zmiennej, wtedy w linku prod_id przyjmuje wartosc i link wyglada:
http://localhost/test/adminpanel/index.php...amp;prod_id=123

Stad moje pytanie .... o co kurcze chodzi? Czemu po wstawieniu w link zmiennej smarty w linku nie wyswietla sie prod_id ?
pinochet
Jaka wersja smarty? + ewentualnie BugTrack biggrin.gif
bobens_83
pinochet

Smarty-2.6.18

PS. W linku jest rowniez inna zmienna {$cat} ktora wyswietla sie bezproblemowo exclamation.gif ... :|

co do bugtrack to nie wiem co to za narzedzie wiec potrzebuje czas zeby obcykac winksmiley.jpg
pinochet
Na mojej wersji 2.6.20 działa:
  1. <?php
  2. $smrt->assign(&#092;"_cat\", 567);
  3. $smrt->assign(&#092;"nextId\", 675);
  4. ?>

Kod
<form action="index.php?page=products.php&proc=x&cat={$_cat}&prod_id={$nextId}" method="POST" > <-- przekazanie zmiennej / nie dziala
<form action="index.php?page=products.php&proc=x&cat={$_cat}&prod_id=123" method="POST" > <-- przekazanie stringu / dziala

W podglądzie kodu widzę obie zmienne podstawione
bugtrack to narzedzie do zgłaszania bugów w oprogramowaniu :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.