Kod
[pol_slowo] || [zb_slowo]
Spoko, w porządku || KOKO
Spoko, w porządku || KOKO
Oczywiście to taki przykład, baza to MySQL. Podam też na wszelki wypadek skrypt. Myślałem nad funkcją like, ale niestety w moim wykonaniu nie działała ona tak jak chciałem. A chciałbym, aby wpisane słowo w formularzu, np "Spoko" dało rezultat "KOKO", bo skąd ktoś ma wiedzieć, że w bazie jest jeszcze ", w porządku". Mam nadzieję, że zostałem zrozumiany i otrzymam pomoc.
<?php function Translate($slowo) { include('config.php'); if($_POST['wartosc'] == 1) { $query = $polaczenie -> query(\"SELECT * FROM baza WHERE zb_slowo = '$slowo' \"); if($query) { while($row = mysqli_fetch_array($query, MYSQL_ASSOC)) { } } if(mysqli_num_rows($query) == 0) { } } if($_POST['wartosc'] == 2) { $query = $polaczenie -> query(\"SELECT * FROM baza WHERE pol_slowo Like '$slowo%' \"); if($query) { while($row = mysqli_fetch_array($query, MYSQL_ASSOC)) { } } if(mysqli_num_rows($query) == 0) { } } } else { } } } ?>
Skrypt, który dotyczy tłumaczenia, o którym mówię zaczyna się od instrukcji warunkowej "jeżeli zmienna post wartosc jest równa 2". Dziękuje z góry za poświęcony czas.