Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Panel rejestracji logowania uzytkownika
Forum PHP.pl > Forum > PHP
szasza
Witam!
Znalazlem na jednej stronie gotowe skrykty do logowania i rejestracji uzytkowniaka które chcialbym wykozystac na projekt do szkoly. Oto ta strona:

http://forum-reklamy.pl/viewtopic.php?f=27&p=8

Zrobilem wszytsko tak jak tam jest napisane wstawilem wszystko na serwer, wszytsko sie wyswietla nietety jak przechodze do formularza rejestracji podaje login i haslo wyswietla sie komunikat ze rejestracja sie powiodła. Ale niestety nei mozna sie zalogowac sad.gif W katalogu users powinny pojawic sie chyba jakies pliki ale nietety sie nie pojawiaja :/ Ktos wie w czym jest problem?? Byłbym bardzo wdzieczny gdyby ktos mi to pomogl.

Tytaj jest cala paczka ze skryptami:
http://rapidshare.com/files/159800716/rejestracja.rar

pozdrawiam goraco
RubiX
ustaw chmody do katalogów na 777 aby dać im prawo zapisu plików z tego co mi sie wydaje to w users bedziesz mial tworzone pliki - 1 plik to 1 user.
Tak więc ustaw chmody szczególnie do katalogu users na 777 pozdro smile.gif
szasza
Wielkie dzieki juz dziala juz dziala to teraz biore sie dalej do roboty smile.gif

Wielkie dzieki juz dziala juz dziala to teraz biore sie dalej do roboty  

Teraz mam jeszcze jedno pytanie, a moze i kilka. 
Moja strona po rejestraci zapisuje dane które podalismy w formularzu rejestracyjnym do pliku w katalogu users o nazwie np dla uzytkownika piotrek plik o nazwie piotrek.cl50cp1eoq9zj3scotij1a84 w którym dane sa zapisuwane w postaci np. piotrek:piotras1:Damian:Piotrowski:Warszawa itd. Czyli dane podane w formularzu po dwukropku ($login:$haslo:$imie:$nazwisko:$miasto). Moze mi ktoś powiedzieć jak zrobić zeby po zalogowaniu mozna było przejsc do edycji tych danych?? Zeby poprostu mozna było przejsc w zakladke np. edytuj profil, wowczas wyswietla sie te dane i mozna je było zmienić i zapisać w zmienionej formnie. Fajnie by było gdyby ktoś podał mi przykład chociż do wyswietlenia nazwiaska i jego zmiany, wówczas reszte rozbuduje sobie sam smile.gif No chyba ze ktoś ma inny pomysl na rejestracje i edycje tych danych niz ten podany w pierwszym poscie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.