Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Proste zaoytanie. W PHPMyAdmin działa w PHP nie.
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
marcinpruciak
mam takie zapytanie kopiujące:

1. "INSERT INTO `joomla`.`".$DBPrefix."_core_acl_aro_groups` SELECT * FROM `joomla`.`jos_core_acl_aro_groups`"

Gdy uruchomię to w PHPmyAdmin wszystko pięnie działa, a gdy chcę to zrobić w php nie dodają się wszyskie rekordy, albo nie dodaje się żaden, zależy w której tabeli. Nie mam pojęcia od czego to jest zależne.
memory
Sproboj tak :

Kod
INSERT INTO tabela2 SELECT * FROM tabela1;

Gdzie tabla1 to tabela z ktorej kopiujemy
marcinpruciak
Chcę skopiować dane z jednej tabeli do drugiej w tej samej bazie.
Zapytanie jest dobre, bo sam phpmyadmin takie wygenerował.
EarthCitizen
Nie znam wartości zmiennej $DBPrefix ale jak znam życie jest to 'jos' więc próbujesz skopiować tabelę ale samą do siebie. A skoro tak ufasz "dla phpmyadmina" to zapytaj go a nie użytkowników forum winksmiley.jpg
marcinpruciak
To nie tak.
$DBPrefix to jest inny prefix tabeli do której chcę skopiować z tabeli z przedrostkiem jos.

Niektóre polecenia działają. A niektóre nie. Więc coś mi się zdaje że jest jakiś problem w tej tabeli. Może być coś przez kodowanie znaków?
kefirek
A tak zobacz
  1. INSERT INTO `joomla`.`".$DBPrefix."_core_acl_aro_groups` (pole) SELECT pole FROM `joomla`.`jos_core_acl_aro_groups`;
marcinpruciak
Próbowalem. To samo.

Rozwiązało się. Tabele nie były puste.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.