Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: vbulletin - modyfikowanie - integracja
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
chudykrzys
Jakie macie doświadczenia z modyfikowaniem vBulletin ?
Przejrzałem kod i szczerze powiedziawszy jestem trochę przerażony ohmy.gif Szczególnie zmartwił mnie fakt, że "pliki skórek" są przechowywane w bazie danych. Jeśli dobrze zrozumiałem to są ona "instalowane" z xmli. Tak szczerze to oprócz zmiany kolorów forum przez panel admina nie widzę zbytnio możliwości stylowania tego forum, bo raczej grzebanie w htmlu przez phpmyadmina lub w xmlu na dłuższą metę jest nierealne.
A może ktoś z was ma jakieś doświadczenia z modyfikowaniem logiki forum ?
Ewentualnie integracją logowania, rejestracji na forum z własną stroną ?

Wcześniej używałem punBB ewentualnie phorum za względu na ich prostotę (w zupełności mi wystarczały). Tym razem ze względu na siły wyższe będę zmuszony do vBulletin sciana.gif

--------------
Odpowiem sobie sam :-)
vBulletin jednak odpadło na moje szczęście. Po tym jak zobaczyłem, że szablony strony są przechowywane w bazie danych nie mam już więcej pytań. Poza tym forum to ma za dużo niepotrzebnych w moim wypadku funkcji. Tak więc polecam wszystkim phorum :-)
RafaelX
w VB masz przeciez w ACP zarządzanie stylami i edytor wiec mozesz kazdego skina edytowac we=dłóg własnych potrzeb, wszystko jest podzielone na kilkadziesiąt emplatów, tak że wiadomo co do czego jest i łatwo sie modyfikuje
Bart77
No i jest opcja wyszukiwania w templatach - bezcenne winksmiley.jpg

Jako ciekawostkę powiem, że po przejściu z phpBB na VB, bez praktycznie żadnych innych zmian miesięczny transfer spadł mi z 80 GB do 20 GB.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.