Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Jak zrobić aktualny odtwarzacz muzyki?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lukaszsss
Chciałbym zrobić coś takiego że na stronie grała by muza ale wszyscy słyszeli by ją w tym samym momencie piosenki. Czyli ktoś słucha muzy i dróga osoba też ta pierwsza wychodzi i wchodzi i po powrocie do stronki słyszy ten sam moment piosenki jak ta dróga osoba która wcale nie wychodziła. Jeśli ktoś jest miły prosił bym o jakiś wstępny kodzik a jak nie to chociarz wytółmaczył mi jak sie do czegoś takiego zabrać.
EarthCitizen
Hmm napisz może na forum flasha... Wiem, że do clipów video jest soft do flasha, który działa na serwerze i wtedy przekazuje aktualny moment odtwarzania... więc do muzy też się nada...

http://forum.flashzone.pl
Adrian1207
Popracuj nad ortografią tongue.gif
Pewnie chodzi o coś w okolicach radia internetowego od razu na stronie, więc raz że w samym html tego nie zrobisz, dwa że skoro inne radia tak nie robią to wątpię żeby to się opłacało, a trzy że pewnie można by to było jakoś wykombinować jakimś bynajmniej mi nie znanym sposobem z użyciem wtyczek windows media, albo coś z flashem, coś na zasadzie jakby transmisji w przeglądarce.
Z mojej strony to polecałbym Ci raczej użycie serwera z shoutcastem pod coś takiego, co prawda wymagało by to ściągnięcia przez usera pliczku do winampa, ale to i tak chyba praktyczniejsze rozwiązanie, przynajmniej moim zdaniem.
RafaelX
Cytat(Adrian1207 @ 21.01.2009, 21:17:09 ) *
Popracuj nad ortografią tongue.gif
Pewnie chodzi o coś w okolicach radia internetowego od razu na stronie, więc raz że w samym html tego nie zrobisz, dwa że skoro inne radia tak nie robią to wątpię żeby to się opłacało, a trzy że pewnie można by to było jakoś wykombinować jakimś bynajmniej mi nie znanym sposobem z użyciem wtyczek windows media, albo coś z flashem, coś na zasadzie jakby transmisji w przeglądarce.
Z mojej strony to polecałbym Ci raczej użycie serwera z shoutcastem pod coś takiego, co prawda wymagało by to ściągnięcia przez usera pliczku do winampa, ale to i tak chyba praktyczniejsze rozwiązanie, przynajmniej moim zdaniem.

nie koniecznie musiałby ściągać plik do winampa są playery radia na strone przez wmp plugin albo we flashu
Adrian1207
Cytat(RafaelX @ 21.01.2009, 22:14:46 ) *
nie koniecznie musiałby ściągać plik do winampa są playery radia na strone przez wmp plugin albo we flashu

Pisałem że można by było coś wykombinować z użyciem windows media albo flasha i o szczegóły tego pyta chyba autor tematu.
RafaelX
Cytat(Adrian1207 @ 21.01.2009, 22:25:43 ) *
Pisałem że można by było coś wykombinować z użyciem windows media albo flasha i o szczegóły tego pyta chyba autor tematu.

najprostszym sposobem to jest wykupienie serwera shoutcast tak jak pisałeś i dodanie ukrytego playera we flashu obsługującego radia internetowe jak poszukasz w google to powinieneś znaleźć takie coś
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.