przed chwilą wymyśliłem coś takiego ale dalej to samo:
<?php
case 'edit':
echo '<form action="index.php?page=filmiki&x=edit&y=edit" method="post"> <div style="margin-bottom: 20px;">Nowa nazwa: <input type="text" name="edycja" size="30" /> <input type="submit" value="Edytuj"></div></form>'; switch ($_GET['y'])
{
case 'edit':
if ($_POST['edit'])
{
mysql_query('UPDATE from `tele` SET `nazwa` = ' . $_POST['edit'] . ' WHERE `id` =' . (int
)$_GET['id'] . ''); echo '<div style="margin-bottom: 20px;">Kategoria edytowana.</div>'; }
else
{echo '<div style="margin-bottom: 20px;">Blad edycji kategorii</div>'; } break;
}
break;
}
$sql = 'SELECT * FROM tele WHERE segment = "filmiki"';
{
{
echo '<div>' . $row['nazwa'] . '<a href="index.php?page=filmiki&x=edit&id=' . $row['id'] . '">[Edytuj kategorię]</a> <a href="index.php?page=filmiki&x=delete&id=' . $row['id'] . '" title="Kasuj kategorię filmików" onclick="return confirm('Czy na pewno chcesz usunąć kategorię ' . $row['nazwa'] . '?');">[Kasuj kategorię]</a></div>';
'<br>';
}
}
else
{
}
?>
zaraz sprawdze tak jak napisałes ziqzaqu, mozliwe ze robiłem taki bład.
ps. Błąd się żaden nie wyswietla, wyskakuje poprostu pusta strona ale to był jakis błąd w zapytaniu bo jak go ustawiłem jako komentarz // to się wyświetlała
nie wiem czy tak moge jeden post pod drugim...
stworzyłem taki kod i juz jest lepiej bo wyskakuje napis "Kategoria edytowana."

z tym że nie jest z edytowana...
<?php
case 'edit':
echo '<form action="index.php?page=filmiki&x=edit" method="post"> <div style="margin-bottom: 20px;">Nowa nazwa: <input type="text" name="edycja" size="30" /> <input type="submit" value="Edytuj"></div></form>';
if ($_POST['edycja'])
{
mysql_query('UPDATE `tele` SET `nazwa` = ' . $_POST['edycja'] . ' WHERE `id` =' . (int
)$_GET['id'] . ''); echo '<div style="margin-bottom: 20px;">Kategoria edytowana.</div>'; }
else
{ echo '<div style="margin-bottom: 20px;">Blad edycji kategorii.</div>'; } break;
}
$sql = 'SELECT * FROM tele WHERE segment = "filmiki"';
{
{
echo '<div>' . $row['nazwa'] . '<a href="index.php?page=filmiki&x=edit&id=' . $row['id'] . '">[Edytuj kategorię]</a> <a href="index.php?page=filmiki&x=delete&id=' . $row['id'] . '" title="Kasuj kategorię filmików" onclick="return confirm('Czy na pewno chcesz usunąć kategorię ' . $row['nazwa'] . '?');">[Kasuj kategorię]</a></div>';
'<br>';
}
}
else
{
}
?>
ziqzaq miałeś rację z tym błedem pomiędzy 'edit' a 'edycja'