Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript]Sprawdzanie na bierząco który checkbox jest wciśnięty
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bielos
Hey, mam taki problem.Chodzi o to,że chcę za pomocą FORM przesłać dane do następnej stronki i tam sprawdzić czy dany wpis w bazie ma być usunięty czy edytowany.I teraz,gdy klikamy na SUBMIT przenosi nas do stronki zmiany wpisu.php i ją poprostu wywala...Przycisk edytuj ma nas zaprowadzić do tej samej stronki lecz ma ona edytować wpisy.Chciał bym za pomocą JavaScript na bierząco sprawdzać jakie checkboxy są przyciśnięte i później wysłać je do następnej stronki (za pomocą tego buttona z onclick)

Kod:

1. <form method="post" action="zmianywpisu.php">
  2.            <?
  3.                
  4.                $baza = mysql_connect ('localhost', 'user', 'haslo') or die ("Połączenie z bazą nie powiodło się.");
  5.                mysql_select_db("abadresy") or die ("Nie ma bazy danych");
  6.                
  7.                $result = mysql_query("SELECT * FROM firma");
  8.                while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_NUM))
  9.                {
  10.                    
  11.                    printf ("
  12.                        
  13.                        <tr>
  14.                        <td>$row[1]</td>
  15.                        <td>$row[2]</td>
  16.                        <td>$row[3]</td>
  17.                        <td>$row[4]</td>
  18.                        <td>$row[5]</td>
  19.                        <td>$row[6]</td>
  20.                        <td><center><input type='checkbox' name='id[]' value='$row[0]' /><center></td>
  21.                        </tr>
  22.                        
  23.                        
  24.                    ");
  25.                }
  26.                mysql_close ($baza);
  27.            ?>
  28.                </table>
  29.                <br>
  30.                <input class=button type=submit value="usuń zaznaczone"/>
  31.                <input class=button type=button value="Edytuj" onclick="java script:cośtam">
  32.                </form>
erix
Cytat
Chciał bym za pomocą JavaScript na bierząco sprawdzać jakie checkboxy są przyciśnięte i później wysłać je do następnej stronki (za pomocą tego buttona z onclick)

Kod
document.forms['form'].elements['nazwa'].checked
EarthCitizen
Nawiązując do PW: zamiast javascript.costam
Kod
onclick="this.form.action = "edycjawpisu.php";this.form.submit()"
bielos
A tak jeszcze nie zakładając innego tematu chciałem zapytać:

Bo mam coś takiego:
Mam arkusz i tam jest select który ma zawierać nazwę firmy... ale gdy nie ma nic w bazie firm trzeba ją dodać... koło tego selecta jest przycisk "Dodaj firmę"
przenosi mnie do arkusza dodawania firm...ale nie jest to standardowa metoda dodawania firm,bo w menu na stronce jest do tego odnośnik "dodaj firmę".I teraz tak,otwieram nową kartę (lub okienko) z arkusza użytkowników za pomocą:
  1. <button class=button type=button onclick="window.open('wfirm.php')">dodaj firmę</button>

Po wpisaniu firmy w do bazy normalnie przenosi mnie na stronę główną... ale ja otwieram ją z arkusza dodawania i chciał bym aby zamknęło to okno/karę i powróciło do arkusza użytkowników odświeżając go (żeby firma pojawiła się w select).
Ma to okno zamknąć tylko jeśli do arkusza firm przeszliśmy z arkusza userów (otwierając kartę).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.