Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wstawianie wielu wierszy do tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
yaotzin
Witam!

1. <?php
  2. $pdo = new PDO("mysql:host=localhost;dbname=baza","user","pass");
  3.            $odp = $pdo->query('SELECT INET_NTOA(ip) as ip FROM baza.tabela');
  4.            foreach ($odp as $answ){      
  5.                $pdo->query('UPDATE baza.tabela SET company_name = ''.$matches.'' WHERE ip = INET_ATON('.$answ['ip'].')');
  6.            }
  7. ?>

Chciałbym wykonać coś na wzór powyższego kodu. Tzn. Odpytać bazę o zestaw informacji, następnie korzystając z pozyskanych rekordów wstawić je do odpytywanej bazy w pętli za pomocą PDO, ale cosik sie sypie a informacji nie widać, w powyższym pominąłem blok try{ ... }catch{}, który oczywiście w oryginale się znajduje. Generalnie muszę zaktualizować około 4000 rekordów w bazie. W $matches znajdują się wymagane informacje. Ale z jakiegoś powodu nie chcą się wrzucić do bazy. Sądzę że problem tkwi w źle wykorzystanym przeze mnie PDO...

Proszę o pomoc ...
erix
A zdumpuj treść zapytania zamiast wysyłać je do bazy i pokaż, co wychodzi.
blooregard
Cytat
Generalnie muszę zaktualizować około 4000 rekordów w bazie.

Sądzę, że p roblem tkwi w php.ini, a konkretnie w max_execution_time. Po prostu skrypt może nie wyrabia się w czasie?
Ale to tylko przypuszczenie.
yaotzin
ustawiłem set_time_limit na 0, a faktycznie nie pomyślałem żeby zdumpować zapytanie :/
erix
Cytat
Any time spent on activity that happens outside the execution of the script such as system calls using system(), stream operations, database queries, etc. is not included when determining the maximum time that the script has been running.

winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.