<input type="checkbox" name="op[]" id="kat_1" value="kat_1" <?php if($kat_1=='t') echo "checked='checked'"; ?>/>Opcja 1 <input type="checkbox" name="op[]" id="kat_2" value="kat_2" <?php if($kat_2=='t') echo "checked='checked'"; ?>/>Opcja 2 <input type="checkbox" name="op[]" id="kat_3" value="kat_3" <?php if($kat_3=='t') echo "checked='checked'"; ?>/>Opcja 3 <input type="checkbox" name="op[]" id="kat_4" value="kat_4" <?php if($kat_4=='t') echo "checked='checked'"; ?>/>Opcja 4 <input type="checkbox" name="op[]" id="kat_5" value="kat_5" <?php if($kat_5=='t') echo "checked='checked'"; ?>/>Opcja 5 <input type="checkbox" name="op[]" id="kat_6" value="kat_6" <?php if($kat_6=='t') echo "checked='checked'"; ?>/>Opcja 6 <input type="checkbox" name="op[]" id="kat_7" value="kat_7" <?php if($kat_7=='t') echo "checked='checked'"; ?>/>Opcja 7 <input type="checkbox" name="op[]" id="kat_8" value="kat_8" <?php if($kat_8=='t') echo "checked='checked'"; ?>/>Opcja 8
Za pomocą zapytania do bazy danych, które mam parę linijek wyżej, sprawdzam które opcje mają być zaznaczone. I teraz użytkownik może część odznaczyć lub zaznaczyć w tej liście jak tam w danej chwili potrzebuje... Jak sprawdzić, które opcje zostały zaznaczone w tej zmodyfikowanej liście? Po kliknięciu na przycisk powiedzmy "zatwierdź" jestem w stanie uzyskać tablicę $op['0'] do $op['7'] z tylko tymi elementami, które są zaznaczone ale nie wiem jak dalej to wykorzystać. Chciałbym uzyskać jakiś sensowny wynik tak aby zrobić jakieś kolejne zapytanie do bazy, które zaktualizuje mi wynik tak jak chce użytkownik... Pewnie nie raz się z takim czymś spotkaliście więc jeśli możecie coś podpowiedzieć to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam, Łukasz.