Od jakiegoś czasu pracuje nad stroną której zadaniem byłoby ściąganie plików z rapidshare po uprzednim zalogowaniu na własne konto w tymże serwisie.
Problem wyglada nastepujaco:
Po odpaleniu ściągania ( Wyglada to nastepujaco: User klika ,,Pobeirz" , wykonywana jest funkcja:
Kod
</P><P>ajax_request('ajax','mod_reload.php','module SET download__sciagaj__link','Serwer zainicjował sesję ściągania, informacja o pliku powinna się pojawić w Panelu w ciągu kilkunastu sekund',0)</P><P>
Funkcja wygląda tak:
ajax_request(DivID,Filename,POST,Load_message,WFR)
WFR - Wait for return ( moja pierwsza próba rozwiązania )
Pomyślałem, iż browser czeka na wynik od skryptu ściągającego i dlatego muli, dlatego testowo wprowadziłem parametr WFR aby sprawdzić czy to pomoże. Niestety - bez skutku ( a może coś źle zrobiłem? ) :
Kod
</P><P>[... tworzenie obiektu, posty itd... ]</P><P>if(WFR==1)<BR>{<BR>Ajax.onreadystatechange = function()<BR>{<BR>// Onready statechange<BR><BR><BR>if(Ajax.readyState!=4)<BR>target.innerHTML = load_message;<BR>else<BR>{<BR>var result = Ajax.responseText;<BR>target.innerHTML = result;<BR>evalScripts(result);<BR>}<BR><BR>}<BR>}<BR><BR></P><P>
Transfer jest w porządku, gdyż inna osoba może spokojnie surfować gdy inna ma ,,laga".
Czy ma ktoś jakiś pomysł?
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji!