Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] (rozwiązane) Hack na Opere Mac
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Sky_walker
Mam problem ze stronką i potrzebuje jakiegoś hacka na Opere na Macu. Moja stronka na wszystkich przeglądarkach śmiga jak trzeba, tylko w Operze Mac się sypie (menu ląduje gdzieś po lewej na górze i całość jest w ogólnej rozsypce - coś jest nie tak z pozycjonowaniem). No i mam problem, bo klient się uparł, że w Operze Mac musi śmigać a ja utknąłem ~_~

Swoją drogą - to żałosne że przeglądarka która szczyci się przestrzeganiem standardów ma je zupełnie gdzieś kiedy jest na Mac'u. sciana.gif
Pilsener
To świetnie, że wpadłeś nam o tym powiedzieć, tu znajdziesz hacki:
http://www.cssmania.pl/csswiki/index.php?title=CssHack
Sky_walker
Tak, widziałem tą stronkę - niestety hacka na Opere Mac ni ma (a potrzebuje konkretnie na Mac'a, bo na Windowsie jest w 100% ok).
Pilsener
To musisz tak przerobić kod HTML+CSS, żeby wyświetlało się poprawnie we wszystkich przeglądarkach.
Sky_walker
Wyświetla się poprawnie we wszystkich, przechodzi test W3C.
Tylko Opera na Macu ma problem... no i po to właśnie potrzeby mi jakiś hack winksmiley.jpg
wookieb
To szukaj takiego hacka.

I zastanów się czemu dostajesz takie głupie odpowiedzi.
Sky_walker
Dobra, z braku laku php poszło w ruch i prosty skrypt sprawdzający przeglądarkę i OS - jak Opera + Mac to załącza CSS'a z poprawkami biggrin.gif i wszystko śmiga biggrin.gif
#
bleah, obawiam się że nie ma haków na Opere+Mac w samym CSS'ie.
dr_bonzo
Ziomek, bo chyba masz slabe kapowanie, pokazalbys kod - dostalbys porzadne odpowiedzi, bo nie wiedzac co zrobiles zle mozesz dostac tylko odpowiedz jak wyzej: "popraw kod".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.