Słuchaj jestem właśnie na pierwszym roku Akademickim Liceum Ogólnokształcącym przy PJWSTK. Myślę że chcesz iść do szkoły informatycznej ze względu na możliwości programowania. Wiec tak polecę Ci to liceum jak chcesz iść pożniej również na prywatne studia. Na Polibudę lub UW będzie ciężko się dostać.
Otóż lekcje prowadzone w tej szkole są bardzo dobry sposób. Przykładany jest wysoki nacisk na przedmioty wiodące takie jak:
W pierwszej klasie:
Programowanie w Javie
Podstawy Systemów
Użytkowanie Komputerów
i koła zainteresowań
Programowanie w Javie
Jest chyba najważniejsza lekcja w tym liceum, prowadzone przez znakomitego i wymagającego nauczyciela. Który znakomicie przygotowuje do konkursów.
Podstawy Systemów
Lekcja na której zawsze jest dużo Ciekawej wiedzy o świecie komputerów. Początki komputerów, budowa (dogłębnie), programowanie w Bash-u, świat serwerów i innych technologi (linux, windows).
Użytkowanie komputerów
Tu jest spoko. Rozwijamy technologie worda, exela, kiedyś jak druga klasa była pierwsza mieli PHP, my mamy C++ / C (Kto co woli)
Zajęcia dodatkowe
Jest kółko algorytmiczne na którym przygotowujemy się do konkursu rozwiązując rożne problemy z C++ lub uczymy się C++. Z szkoły liczącej ponad 50 osób INFORMATYCZNEJ na kółko chodzi około 3 osoby mamy do dyspozycji bardzo dobrych 2 nauczycieli.
Jest koło z matmy.
Jak w każdej szkole są minusy jak poziom informatyki jest bardzo dobry. To poziom w nauce jest kiepski.
Brakuje dyscypliny.
W obawie o własną maturę szukam jakieś alternatywnej szkoły Liceum gdzie będzie informatyka i nauka na wysokim poziomie.
Cytat(erix @ 12.02.2009, 17:51:19 )

No czytałeś i jakie wnioski wyciągnąłeś? Z tego, co pamiętam, to będzie dużo lepiej, jeśli porozmawiasz ze znajomymi z jeszcze obecnej klasy, kto gdzie się wybiera - na pewno większość liceów będzie okupowana przez Twoich.
Nie patry na innych bo nic w życiu nie osiągniesz.
Cytat(Spawnm @ 15.02.2009, 14:40:35 )

idź lepiej na profil matematyczny i olej w liceum infe, i tak przedstawią ci podstawy które znasz i jakieś starocie typu pascal.
Jeśli olejesz infe w liceum to stracisz 3 LATA! To bardzo dużo!
Cytat(l0ud @ 15.02.2009, 15:33:05 )

Nie uogólniaj, są wyjątki. Ale żeby dowiedzieć się jakie, trzeba po prostu zrobić rozeznanie - poszukać uczniów na chociażby naszej-klasie i popytać

Bardzo mądre słowa (dorzucę grono) ;]