Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript]smarty + ajax
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ilkar
Witam

Korzystam ze smartów i chciałem dodać ajaxa i wszystko fajnie chodzi oprocz jednej dosyc istotnej rzeczy, jeżeli wstrzykuje dane do szablonu poprzez ajaxa, to elementy html'a są interpretowane jako tekst i wyglada to tak:

{poprawny html}

{---zwykly tekst taki jak podany} password<div class="form_row"> <div class="form_text"> * Password: </div> <div class="form_input"> <input type="text" name="password"> </div> </div> <div class="red"> <div class="form_row"> <div class="form_text"> * Password: </div> <div class="form_input"> <input type="text" name="password"> </div> </div> </div> <input type="button" name="change" onclick="class/change_password.php">
{--> koniec zwyklego tekstu}

{poprawny html}

Wiecie moze co z tym zrobic?

Pozdro
nospor
Cytat
eżeli wstrzykuje dane do szablonu poprzez ajaxa
Czyli dokladnie co robisz?
ilkar
czyli mam wyswietloną strone w szablonie smartow, w ktorym mam przyciks, ktory po wcisnieciu mam dodać kolejny kawalek html'a do szablonu, i wstrzykuje ten kawalek htmla, ale przgladarka nie interpretuje tego jako html, tylko zwykly tekst
nospor
dalej nie kumam co ty robisz. ajax sluzy do komunikacji strony z serwerem. Dane jakie odbierasz z ajaxa mozesz wlozyc do strony a nie do szablonu

Pokaz kod co ty tam masz, to moze sie rozjasni
Chrom
Myślę że brak zakończenia w kodzie ' lub "
ilkar
Czyli od początku:

Mam formularz który widać powyżej. Po naciśnięciu przyciku "Zmień" jQuery który napisany jest ponieżej:

function change_password(){ldelim}
$.get('class/change_password.php', function(data){ldelim}
$("#change_password").text(data);
{rdelim}
)
{rdelim}

zaciąga z pliki "class/change_password.php" kawałek formularza:

echo '<div class="form_row">
<div class="form_text">
* Password:
</div>
<div class="form_input">
<input type="text" name="password">
</div>
</div>
<div class="red">
<div class="form_row">
<div class="form_text">
* Password:
</div>
<div class="form_input">
<input type="text" name="password">
</div>
</div>
</div>
<input type="button" name="change" onclick="class/change_password.php">
';

który ma być wrzucony zamiast przycisku. I rzeczywiście jest wrzucany ale w sposób następujący:

nospor
Cytat(nospor @ 20.02.2009, 10:13:23 ) *
dalej nie kumam co ty robisz. ajax sluzy do komunikacji strony z serwerem. Dane jakie odbierasz z ajaxa mozesz wlozyc do strony a nie do szablonu

Pokaz kod co ty tam masz, to moze sie rozjasni

nie: .text()
a: .html()

podejrzewam ze to cos z id "change_password" to jakis div
ilkar
dzieki nospor smile.gif o to chodziło
nospor
Cieszę się, ale nastepnym razem - blagam cię - pisz od razu oco chodzi, bo tym tekstem z szablonem to wprowadziles tyle zamieszania ze glowa mała. Tutaj smarty ani zaden inny system szablonów nie ma nic do gadania smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.