Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MSSQL] Aktualizacja kolumny.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
matixrr
Witam

Nie wiedziałem jak za bardzo nazwać temat bo w sumie nie wiem czy to o co sięchce zapytać to problem czy może coś normalnego smile.gif

Kolega ma serwis z ok 6tys. użytkowników i trzeba stworzyć nową kolumne w bazie danych i kazda kolumna musi zostac wypelniona.
W kolumnie zostanie umieszczony zlepek informacji z innych kolumn (np. podczas rejestracji uzytkownik podal ulice, miasto, kraj i bylo to zapisane do 3 kolumn to teraz te 3 informacje zostana zlozone i umieszczone w jednej kolumnie).

Zrobiłem petle a wniej wyciagam dane dla poszczegolnego id, pozniej je skladam w jedno i wysylam do bazy i tak wkolo. I tu moje pytanie. Czy 6tys. takich zapytan dla bazy to spory wysilek? Czy ta operacja potrwa dlugo? Spore obciazenie itp? A może rozbić to na jakieś mniejsze partie?
erix
Cytat
Czy 6tys. takich zapytan dla bazy to spory wysilek?

To zależy.

Cytat
Czy ta operacja potrwa dlugo?

To zależy.

Cytat
Spore obciazenie itp?

Na pewno większe niż kilka rekordów, ale to również zależy.

Cytat
A może rozbić to na jakieś mniejsze partie?

Może to nie być aż tak konieczne, ale - to również zależy.

Podałeś za mało informacji, przydałoby się, abyś napisał, jak jest skonstruowana tabela, jaka konkretnie ma być dodana kolumna, jakie masz pozakładane indeksy. I właśnie od tego zależy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.