Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: cURL identyfikacja
Forum PHP.pl > Forum > PHP
permanent
Robię logowanie w cURL, wszystko śmiga, tylko jeżeli zaloguje się ileś tam razy niepoprawnie, to moja domena zostaje zablokowana na 60 minut z powodu X nieprawidłowych logowań, wtedy dotyka to wszystkich moich użytkowników i nikt nie może skorzystać z formularza, bo strona do której loguje się zablokowała domenę. 

Jak zrobić, aby dotknęło to jednego użytkownika? Mam na myśli, że zablokuje jego IP a nie mojej domeny. Odrazu mówię, że proxy odpada. Chcę, aby użytkownik który loguje się poprzez mój skrypt był identyfikowany swoim IP na jakiejś stronie a nie identyfikowany jako moja domena.
Orkan
wlasnie, o ile dobrze rozumiem to pytanie brzmi: jak podmienic adres IP ? aaevil.gif

EDIT: tak jak sie zastanawiam, to jedyne co mi przychodzi do glowy to ze sam moglbys wprowadzic jakis system blokady IP po np. 10% z X nieprawidłowych logowań. w ten sposob pozostawiasz 90% szans dla innych urzyszkodnikow tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.