Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bład przy próbie instalacji CMS
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
art_php
Hej,
Próbuje zainstalować CMS Jaws 0.8.9. Przy próbie utworzenia nowej bazy danych wyskakuje mi błąd. Szukałem w googlu info jak sobie z tym poradzić- bez skutku. Uzywam Xampp. Podaję komunikat:

MDB2 Error: connect failed : _doConnect: [Error message: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061)] [Native code: 2003] [Native message: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061)]

Próbowałem np uruchomić MySQL jako usługe, ale to nic nie dało, za każdym razem to samo. Jak wchodzę na panel administracyjny Xampp pod zakładkę stan to tam rzeczywiście jest niekatywna baza MySQL. Jak ją stworzyć żeby przejśc dalej przez instalację Jaws ?
f1xer
Panelu xampp masz przyciski do uruchamiania i zatrzymywania usług co się dzieje jak próbujesz uruchomić MySQL?? jakiś komunikat?
art_php
Jak odpalam xampp-a i próbuję włączyć MySQL jest komunikat: ERROR: Mysql service not started [-1]
Wszystkie inne usługi FilleZilla czy Apache odpalam i stopuje bez problemy.
piotrooo89
sprawdź czy firewall Ci nie blokuje MySQL'a, sprawdź również czy coś nie nasłuchuje na porcie 3306.
art_php
Sprawdzę jak mi powiesz w jaki sposób smile.gif
Firewalla nie mam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.