Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]jak zrobić taką opcję że jak ktoś wybierze na 10min to przez ten czas nie może nic innego robić?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kubek15
Witam.
Nie mam pojęcia ani pomysłu jak zrobić cos takiego że koleś ma opcje 10min, 20min, 30min, itp. i jak wybierze np. 10minut to widzi na stronie jak się czas odlicza ale nie może nic innego klikac i nic zmieniać. Cos jak w grach typu bitefight, metaldamage.

Myślałem że zrobie to tak zapis do bazy godzina , minuty , sekundy i drugi zapis też z czase o której to sie ma skończyć. Czy cos takiego wypali?
Foxx
Nie wystarczy zapis o której ma się skończyć?
kubek15
i to by było takie proste? wpisze o której ma się kończyc i tyle? To jak tak to dzięki
Foxx
No a potrzebujesz poza tym innej informacji? Wystaczy, że gdy ktoś będzie chciał coś zrobić to porównasz obecny czas z czasem zakończenia blokady i jeżeli < to nie zezwalasz...
Chyba, że potrzebujesz informacji o tym jakie czasy ktoś miał wybrane, no to wtedy czas początku i rodzaj blokady - z tego wynika czas zakończenia.
kubek15
dzięki już teraz wszystko wiem jak to juz dalej zrobić

Dzięks
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.