Całość chciałbym wam przedstawić w formie krótkiego FAQ, zawierającego podstawowe pytania.
Wiem, iż (nazwijmy to mini artykułem) znajduje się na wiki PHP, lecz to zbyt mało.
Czym jest eyeOS?
eyeOS to darmowy, internetowy system operacyjny. Twoje pliki, notatnki, kalendarze, kontakty i wiele więcej mogą być dostępne z każdego miejsca na świecie(z dostępem do sieci) na wyciągnięcie ręki!
Dlaczego eyeOS jest darmowe?
Ideom twórców eyeOS było stworzenie darmowego, otwartego(AGPLv3) systemu, jaki byłby prosty w instalacji jaki i obsłudze. Już dziś możesz dołączyć do naszej społeczności oraz skorzystać z wykwintnych poradników, za pomocą których stworzysz swoją, własną aplikacje.
Kto jest autorem systemu?
Początkowo zespół składał się z kilku osób, lecz w bardzo szybkim czasie rozrósł się. Dziś wynosi kilkaset osób z całego świata. Oczywiście każdy może dołączyć!
Gdzie znajdę demo?
Jeśli nie masz odpowiedniego serwera, bądź nie chcesz instalować całego systemu na swoim komputerze w każdej chwili możesz skorzystać z darmowych hostingów oferujących system eyeOS. Jeden z nich znajduje się m.in pod adresem eyeos.info.
Zrzuty Ekranu

Więcej m.in w galerii.
Wsparcie
Oficjalne eyeos.org
Oficjalne polskie eyeos.boo.pl (tak, domeny chwilowo nie będzie)
Chciałbym również zaznaczyć, iż moim celem nie jest w żadnym stopniu zarobek. Z mojej dotychczasowej pracy nic nie dostałem, oprócz satysfakcji