Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: eyeOS - Inowacyjny System Operacyjny?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Helid
Wstęp
Całość chciałbym wam przedstawić w formie krótkiego FAQ, zawierającego podstawowe pytania.
Wiem, iż (nazwijmy to mini artykułem) znajduje się na wiki PHP, lecz to zbyt mało.

Czym jest eyeOS?

eyeOS to darmowy, internetowy system operacyjny. Twoje pliki, notatnki, kalendarze, kontakty i wiele więcej mogą być dostępne z każdego miejsca na świecie(z dostępem do sieci) na wyciągnięcie ręki!

Dlaczego eyeOS jest darmowe?

Ideom twórców eyeOS było stworzenie darmowego, otwartego(AGPLv3) systemu, jaki byłby prosty w instalacji jaki i obsłudze. Już dziś możesz dołączyć do naszej społeczności oraz skorzystać z wykwintnych poradników, za pomocą których stworzysz swoją, własną aplikacje.

Kto jest autorem systemu?

Początkowo zespół składał się z kilku osób, lecz w bardzo szybkim czasie rozrósł się. Dziś wynosi kilkaset osób z całego świata. Oczywiście każdy może dołączyć!

Gdzie znajdę demo?

Jeśli nie masz odpowiedniego serwera, bądź nie chcesz instalować całego systemu na swoim komputerze w każdej chwili możesz skorzystać z darmowych hostingów oferujących system eyeOS. Jeden z nich znajduje się m.in pod adresem eyeos.info.

Zrzuty Ekranu

Więcej m.in w galerii.

Wsparcie

Oficjalne eyeos.org
Oficjalne polskie eyeos.boo.pl (tak, domeny chwilowo nie będzie)

Chciałbym również zaznaczyć, iż moim celem nie jest w żadnym stopniu zarobek. Z mojej dotychczasowej pracy nic nie dostałem, oprócz satysfakcji winksmiley.jpg. Moim obecnym celem jest promocja eyeOS w Polsce.
zzeus
Całkiem fajnie się prezentuje, pierwsze wrażenie bardzo dobre smile.gif
Co ważne całkiem szybko i płynnie działa, jak będę miał więcej czasu to się pobawię smile.gif
Helid
Miło mi to słyszeć. Jednak mój 3 miesięczny wysiłek nie poszedł na marnę winksmiley.jpg.
TKr
Bawię się tym cudem już od czasów v2. Cloud Computing - nie ma co - fajnie chodzi, i pewnie będzie jeszcze fajniejszy smile.gif
Gdybym tak jeszcze miał trochę czasu żeby aktywnie coś tam pod niego działać...
Helid
Aplikacji dochodzi coraz więcej winksmiley.jpg.
Niedługo dodam pod polski support coś ala eye-apps.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.