Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wielojęzykowy, prosty CMS
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
debian
Witam, szukam bardzo prostego CMSa który ofertuje takie opcje:
+ pisanie tekstów w 3 językach (polski, angielski, niemiecki);
+ dodawanie stron, podstron, sortowanie podstron w panelu;
+ gdy w górnym menu zostanie wybrana jakaś pozycja to w sidebarze (po lewej lub prawej stronie) zostanie wygenerowana kolumna z podstronami tej strony, (podstrony jak podrzędne stron dodajemy w panelu). I z tymi podstronami generowanymi z boku to chciałbym dla każdej pozycji w górnym menu.
Może to nie jest dużo ale ciężko znaleźć taki CMS, a jak już znajdę to nie ma obsługi 3 języków.

Pozdrawiam i oczekuję odpowiedzi.
wookieb
Ez publish
debian
mozesz cos wiecej napisac o tym?
wookieb
To, że ma wszystko czego aktualnie potrzebujesz i jeszcze więcej.
Tylko naucz się z niego korzystać (dokumentacja)
debian
To ma 64MB po wypakowaniu O_O
wookieb
A może ty sciagnales wersje z serwerem?
debian
Nie widziałem tam innych wersji było tylko to: http://ez.no/download/ez_publish/ez_publis..._1_0_gpl_tar_gz

Na dodatek nie mozna tego zainstalowac o_O przy połączeniu z bazą dostaje taki pocisk:
Cytat
Fatal error: Class 'ezcBaseOptions' not found in /home/xxx/domains/xxx/public_html/ez/kernel/private/options/ezpextensionoptions.php on line 54
Fatal error: eZ Publish did not finish its request

The execution of eZ Publish was abruptly ended, the debug output is present below.
wookieb
40 Mega. Ale to i tak w cholere za duzo jak na cms o.0
Za dawnych czasów to zajmował znacznie mniej i nie posiadał tyle śmieci co teraz...
Czyli niestety musisz szukać dalej albo jednak się z nim przemęczyć.
debian
63 mb na dysku zajmuje no i nie da sie go zainstalowac.

Ma ktoś jakieś propozycje?
decha-design
To ja na serio nie wiem co ty ściągnąłeś. Aż dzisiaj wszedłem na ez.no i ściągnąłem ez 4.1.0 stable ... 8 mb =|
wookieb
Cytat(decha-design @ 24.03.2009, 11:55:48 ) *
To ja na serio nie wiem co ty ściągnąłeś. Aż dzisiaj wszedłem na ez.no i ściągnąłem ez 4.1.0 stable ... 8 mb =|

Cytat(debian @ 22.03.2009, 17:04:39 ) *
To ma 64MB po wypakowaniu O_O
krzysztof_kf
polecam wordpressa mysle ze chyba najlepszy darmowy a jesli chcesz mieć możliwość pisania w paru językach to zainstaluj sobie wtyczkę qtranslate polceam i pozdrawiam smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.