Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Aplikacje obiektowe w PHP5
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
michalg
Witam,

Znacie jakieś porządnie napisane aplikacje (fora, cmsy) napisane w PHP5? Nie chodzi mi tutaj o to aplikacje które zrodziły się za czasów PHP3, PHP4, a następnie wykorzystały jakieś słowo kluczowe z PHP5, tylko o takie aplikacje, które w całości wykorzystują funkcjonalność obiektową PHP5.

Bo jak szukam jakichś for, to trafiam na same proceduralne kody sad.gif
phpion
Cytat(michalg @ 2.04.2009, 11:11:42 ) *
Znacie jakieś porządnie napisane aplikacje (fora, cmsy) napisane w PHP5?

Zend Framework - może to nie aplikacja sama w sobie ale wg mnie nic bardziej OOP nie znajdziesz. Obiektówka aż do przesady.
mike
http://www.gophp5.org/projects
michalg
Cytat(phpion @ 2.04.2009, 11:14:40 ) *
Zend Framework - może to nie aplikacja sama w sobie ale wg mnie nic bardziej OOP nie znajdziesz. Obiektówka aż do przesady.

Chodziło mi właśnie bardziej o aplikacje niż frameworki (bo tych jest dostatek pod PHP5), ale dzięki. Po prostu chciałbym zobaczyć, jak pewne rzeczy są rozwiązywane w praktyce.

Cytat(mike @ 2.04.2009, 11:17:01 ) *

No właśnie też to przeglądałem przed chwilą i natrafiłem na dużo sytuacji, że aplikacja powstała za czasów PHP4, a potem po prostu developerzy dopuścili możliwość używania featurów z php5. Pewnie są tam też typowo aplikacje pod PHP5, ale przeraża mnie sprawdzanie wszystkiego po kolei i zaglądanie w kod.
mike
Cytat(michalg @ 2.04.2009, 11:20:53 ) *
No właśnie też to przeglądałem przed chwilą i natrafiłem na dużo sytuacji, że aplikacja powstała za czasów PHP4, a potem po prostu developerzy dopuścili możliwość używania featurów z php5. Pewnie są tam też typowo aplikacje pod PHP5, ale przeraża mnie sprawdzanie wszystkiego po kolei i zaglądanie w kod.
Ech, rzuciłeś okiem i dalej się nie chce.
Masz tam 3 strony projektów, niecałe 150 projektów. Klikasz w każdy, poświęcasz mu niecałą minutę i już wszystko wiesz.
Prawie wszystkie to projekty powstałe za php5 albo przepisane na php5 bez kompatybilności wstecznej.
konys
Magento
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.