Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Telefon/abonament
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ShadowD
Witam, w tym miesiącu kończy mi się umowa z play i muszę zdecydować się na przydłużeniem/podpisaniem nowej i mam pytanie do Was co byście radzili poniżej warunki.

- Abonament 100-150zł/miesiąc
- Minimum 250minut do wszystkich sieci
- WiFi
- Cena telefonu w zdrowych granicach

Tymczasowo myślałem o g1 ale martwi mnie koszt połączeń z internetem...

Z góry dzięki za wszelką pomoc
Spawnm
najlepiej to telefon na kartę , 50zł na 3 miesiące , chyba że lubisz dzwonić , ale to i tak ty decydujesz ile płacisz .
erix
Cytat
najlepiej to telefon na kartę , 50zł na 3 miesiące

Cytat
- Minimum 250minut do wszystkich sieci

Wyspałeś się? tongue.gif Jeszcze nie ma takiego pre-paidu, który by dawał tyle minut za taką kasę do wszystkich sieci.

Cytat
- Cena telefonu w zdrowych granicach

Kup osobno, zaoszczędzisz kilkaset złotych. Nie jestem w tej chwili w stanie przytoczyć artykułu, ale operatorzy na telefonach zdrowo sobie potrącają.

Cytat
ale martwi mnie koszt połączeń z internetem...

Zależy, czy będzie korzystał z telefonu częściej w mieście, czy poza...
ShadowD
W domu mam wifi, w mieście mam darmowe wifi (ma być płatne ale nie jest i raczej nie będzie haha.gif ). W erze dostaję w abonamencie 500mb co do minut w play za 100zł mam 150zł na wygadanie (306minut). W erze za 145 dostane 280minut i te 500 mb (telefon to koszt 150zł/1zł 24m/36m).

Tylko się martwię czy nie przesadzę z tym netem haha.gif , co do minut to 300 mało ale jakoś przerzyje zawsze można mniej dzwonić, karta raczej odpada ponieważ chciał bym mić nowego fona a i tak sporo dzwonię 50zł starczy mi na 15 dni haha.gif ...

Może możecie poradzić jakiś fajny telefon?

*Czy mogę w g1 używać rysika?
mike
Kup telefon, który ma WiFi i dzwoń przez .... Skype'a tongue.gif
l0ud
Cytat
*Czy mogę w g1 używać rysika?

I tak i nie. Zwykły rysik nie zadziała, zadziała zaś taki dedykowany do iphone'a (znajdziesz ich pełno na allegro). Niemniej nie widzę powodu dla którego byłby Ci potrzebny (no chyba, że nosisz rękawiczki na co dzień albo masz bardzo grube palce tongue.gif)
tiraeth
Play Fresh + telefon z WiFi.

- Kwota 29gr za minutę do wszystkich sieci w ciągu miesiąca daje nam piękną kwotę 72,50 PLN przy 250 minutach.
- Możesz załadować za 5 złotych i telefon masz aktywny przez rok (także połączenia wychodzące)
- Załadowanie za 50 złotych daje Ci 5000 darmowych sms'ów do wszystkich sieci, które możesz wykorzystać przez 50 dni.
- Opłata za transfer danych - 12gr za 100kB.

A telefon? Już sobie wybierz.

Cytat
a i tak sporo dzwonię 50zł starczy mi na 15 dni

Chyba taniej będzie, jak sobie Walkie-Talkie kupisz...
ShadowD
Ehhh niech będzie - pomyślę...

A jaki telefon radzicie?
kwiateusz
jak masz dużo pieniedzy to sony ericsson xperia vel x1, albo jakiś fajny htc smile.gif
mike
Cytat(ShadowD @ 9.04.2009, 23:14:45 ) *
A jaki telefon radzicie?
Ja osobiście nie mogę się doczekać końca umowy (jeszcze miesiąc) i przesiadam się na innego operatora i nowy telefon.
Już postanowiłem: Nokia E51
piaseq
Nie pomogę odnośnie abonamentu, ale radzę uważać na ceny telefonów w "promocjach" z abonamentem. Zwłaszcza w orange. Około pół roku temu rozważałem zakup telefonu z abonamentem w tej sieci. Okazało się, że telefon kosztujący 740PLN przy abonamencie ok 70PLN był dostępny na stronie producenta za 700PLN bez żadnych promocji, lojalek i simlocków.

----edit------

lekki OT @mike
Widzę, że kurs walut nieźle namieszał w cenach telefonów. Jesienią zeszłego roku ten telefon był ok 1/3 tańszy.
skowron-line
@mike ja mam e51 i powiem tobie że bez rewelacji. Mi np. ekran zawiesza od tak bez powodu i jedyne rozwiązanie to restart.
mike
Cytat(skowron-line @ 10.04.2009, 09:31:15 ) *
@mike ja mam e51 i powiem tobie że bez rewelacji.
Zależy czego się oczekuje od telefonu.
Dzwoni, odbiera SMSy, posiada bluetooth, GPS i WiFI. To wszystko czego potrzebuję. Każdy kolejny bajer jest zbędny.

Nie jestem pokemonem, który ocenę telefonu zaczyna od: "Ojej ma 3.2M aparat i fotki są kiepskie" :-) A tacy się zdarzają nader często.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.