Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]problem z uploadem dużych plików
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
eki
Witam! mam problem z uploadem na serwer większych plików. Już pliki powyżej 3 MB się nie wgrywają. nie mam zaznaczonego w formularzu rozmiaru maksymalnego. z czego mogą wynikac takie problemy? czy to wina przeglądarki?czy serwera?mniejsze wgrywają się bez problemu

skrypt ma służyc do zgrywania zdjęc dla studia foto.Na co mam zwrócic uwagę?
drake88
Może na serwer mogą pliki mieć maksymalnie 3mb, spróbuj zrobić jakieś ograniczenie.
eki
w formularzu?? próbowałam i nic to nie zmienia.nadal się nie wygrywa
drake88
Jaki masz serwer? Może on ma ograniczenie co do wgrywania pliku.
eki
nie mam wejścia do panelu administracyjnego :/ można to jakoś inaczej sprawdzic?
drake88
Podaj mi link do hostingu, zobaczę na ich stronie.
eki
http://www.alte.pl/
drake88
Nie mam pojęcia, zapytaj się ich jakiej wielkości pliki można wgrywać..
eki
czyli wina leży na 100% po stronie serwera?nie ma innych opcji?
erix
Wszystko jest w phpinfo" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
eki
dzieki erix, znalazłam.
CODE
upload_max_filesize 2M 2M

Witam! temat uploadu powrócił. Dostałam zezwolenie na utworzenie pliku .htaccess z nowymi ustawieniami, podałam takie:
CODE
php_value upload_max_filesize 50M
php_value memory_limit 300M
php_value upload_tmp_dir 250M
php_value max_execution_time 3600

Efekt jest taki, że wgrywa jedno zdjęcie 4,5 MB, natomiast już z dwoma ma problem. Jakie jeszcze wartości mogą mieć na to wpływ??
sowiq
Cytat(eki @ 5.05.2009, 14:27:40 ) *
Jakie jeszcze wartości mogą mieć na to wpływ??
A ile czasu wysyła Ci się takie zdjęcie 4,5 MB? Bo jeśli wysyłasz 9 MB, to może to po prostu za długo trwać i serwer automatycznie zrywa połączenie. Ale to już ustawienia serwera, a nie PHP.
eki
jedno zdjęcie wysyła się 4,5 minut
sowiq
To na 90% obstawiam, że po 9 minutach (bo 2 zdjęcia) serwer zrywa Ci połączenie i stąd ten problem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.