Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PDF]Konwersja *.pdf do *.jpg/*.png
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ShadowD
Witam, nie wiem czy jest to możliwe ale interesowało by mnie wyciągnięcie pierwszej strony z pliku pdf i za pomocą php zrobienie zdjęcia.

Wiem że da się to osiągnąć odpalając konsolę, plik pdf i za pomocą gd zdjęcie pulpitu potem przycięcie i zapisanie. W tym przypadku potrzebne były mi uprawnienia rota (z góry zaznaczam że ich nie posiadam).

Jeśli bieli byście jakieś pomysły bądź chociaż pomysł gdzie czegoś takiego szukać to poproszę...
erix
Cytat
Witam, nie wiem czy jest to możliwe ale interesowało by mnie wyciągnięcie pierwszej strony z pliku pdf i za pomocą php zrobienie zdjęcia.

Nie bardzo chyba tak da radę, AFAIK.

Cytat
były mi uprawnienia rota (z góry zaznaczam że ich nie posiadam).

Niech admin dopiszę Cię do sudoers dla generowania obrazu z PDF-ów.

Ostatecznie, zostaje tylko ImageMagick, ale on dla PDF miniaturki może chyba wygenerować tylko pod Windows.
ShadowD
OK, mam jeszcze pytanko ponieważ z przerabianiem grafik po stronie php nie wyszło...

Czy znacie jakiś (jakikolwiek) darmowy program do generowania plików graficznych (*.jpg, *.png) z pliku pdf. Wiem że ps ma taką możliwość jednak trochę kosztuje... ;]

* Chodzi o program darmowy na skalę komercyjną.
dr_bonzo
Googla nie masz? Chyba pierwszy wynik dla "pdf to png"

convert -density 300x300 -resize 1000x1000 materialy.pdf out.png

(image magick)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.