lukasz.w
16.04.2009, 17:00:45
Cześć, słuchajcie - mam dosyć nieciekawy problem - otóż pewna tabela w bazie mojego klienta (baza jest wykorzystywana przez CMS który mu napisałem) - o nazwie "kolory" jest sporadycznie czyszczona ze wszystkich rekordów. Problem jest o tyle duży, że nigdzie w kodzie nie mam żadnego zapytania SQL które mogło by to spowodować (same SELECTy, jedno DELETE z limitem 1 i warunkiem sprawdzającym unikalny identyfikator rekordu [więc odpada]). Co może być przyczyną tego samoistnego czyszczenia się co kilka miesięcy tej nieszczęsnej tabeli? Czy ktoś z Was spotkał się już z czymś takim?W PHPMyAdmin nie ma żadnych ostrzeżeń odnośnie jakiś błędów, tabela nie została też nawet zablokowana. Dzieje się tak jedynie z tą jedną tabelą (oparta na InnoDB - z resztą tak jak inne).
Bobek1910
24.04.2009, 13:50:48
Ktoś ci zrobił SQL Infecjon i tyle
lukasz.w
24.04.2009, 14:36:10
Cytat(Bobek1910 @ 24.04.2009, 14:50:48 )

Ktoś ci zrobił SQL Infecjon i tyle

Na pewno nie
_olo_1984
24.04.2009, 14:56:36
jaki hosting ? mi na netmark się tak zdarzało, czasami jedna tabela, czasmi więcej i to zawsze były innodb, nigdy myisam. Po interwencji u admina problem przestał sie pojawiać. Dodam, iż nie były to dropy, bo w logach byłby gdzieś ślad. Nie był to tez włam. Pozatym w skryptach nie było możliwości wogóle zrobić żadnego injection czy infection. Skrypt który tylko wyswietlał dane. Ale skoro problem przestał siepojawiać to widać wina leżała po stronie dostawcy. Ja bynajmniej w skrypty nie ingerowałem.
lukasz.w
24.04.2009, 15:12:47
To jest eHost.pl
Tak. U mnie też nie ma możliwości wstrzyknięcia SQL, również (tak jak w Twoim przypadku) wszystkie tabele działają w oparciu o InnoDB. Ciekawi mnie dlaczego to dotyczy tylko tej jednej tabeli i zdarza się co kilka miesięcy - nie wiem.
Napiszę do nich. Może coś będą wiedzieć.
Dzięki za Twój post - właśnie chciałem wiedzieć czy ktoś miał podobne przypadki.
Pzdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.