Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Poszukuje człowieka który zrobiłby dla mnie na zlecenie portal ''randkowy''.
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
daniel748
Witajcie. Poszukuje kogoś kto mógłby zrobić dla mnie portal randkowy od podstaw.

Praca oparta na obopólnych warunkach, satysfakcjonujących obie strony. Jak zaliczka i wstępne warunki współpracy.

Interesowałaby mnie również w dalszej fazie współpraca nad rozwojem portalu na szerszą skalę.

Pozdrawiam,
Damian Szostak

damian.szostak@gmail.com
nospor
jak tak szukasz to nie znajdziesz.... winksmiley.jpg

przenosze do wlasciwego dzialu
in5ane
Czy w rolę wchodzi wynagrodzenie w postaci pieniędzy?
Lejto
Dołączam się do pytania @in5ane
"itp" mógłbyś to opisać szerzej?
Crozin
Taka drobna rada - lekki OT.

Szukasz kogoś kto ma dla Ciebie coś zrobić (za wynagrodzenie oczywiście) - zapomniałeś o jednej bardzo ważnej rzeczy przez które Twoje ogłoszenie, to "ogłoszenie" - zapomniałeś o odrobinie szacunku dla potencjalnych zleceniobiorców. I z tego wynika cała masa błędów/nieporozumień:

1) Nie mamy pojęcia z kim będziemy rozmawiać w sprawie potencjalnej pracy - przedstaw się, podaj lepsze "namiary"
2) Napisz czego oczekujesz. Podaj (linka) do jakiej ogólnej specyfikacji bez wszystkich detali. Skąd ktoś ma wiedzieć co Ty rozumiesz poprzez "portal randkowy"? Nie każdy z takich korzysta, nie każdy takimi się w ogóle interesuje by móc mieć ogóle pojęcie co tam ma być. Opisz podstawową funkcjonalność serwisu. Ot chociażby:
Kod
forum:
  - podział na działy
  - tworzenie wątków/pisanie postów
  - system prywatnych wiadomości
  - system "znajomych"
  - profil (wyszukiwarka postów/tematów użytkownika, informacje o użytkowniku, statystyki)
panel administracyjny forum:
  lista funkcjonalności
itd. I to samo tyczy się innych "modułów" (oczywiście powinieneś posiadać też szczegółową specyfikację).
3) Napisz co dajesz w zamian. Nie musisz podawać konkretnej kwoty. Ale chociażby jakieś widełki cenowe. Dodatkowo formę zatrudnienia/rozliczenia

Innymi słowy: przyłóż się do napisania tego bo inaczej ludzie tacy jak przykładowo ja, nawet jeżeli jest to dobrze płatne, "fajne" zlecenie z góry odrzucają je bo widać "że gościu niekonkretny, będzie co chwile zmieniał zdanie i przysparzał problemów".
daniel748
Crozin, uprzejmie dziękuje za słuszną sugestię.
saq84
@Crozin: standardowo dokładną specyfikację przesyła się po nawiązaniu kontaktu, np. przesłaniu portfolio czy CV. A wycena należy do wykonawcy. Nie wiem po co to wasze pouczanie, zobaczcie opisy na portalach zleceń (typu "zlecę CMS" i tyle).
Crozin
Cytat
standardowo dokładną specyfikację przesyła się po nawiązaniu kontaktu, np. przesłaniu portfolio czy CV
Przecież nie napisałem, że ma tutaj podawać szczegółową specyfikację tylko jakiś ogólny zarys projektu.
Cytat
A wycena należy do wykonawcy
Ale to zleceniodawca zgada się na daną cenę lub nie. Powinien określić budżet jaki ma na to przeznaczony - głównie żeby zaoszczędzić sobie czasu.

Cytat
Nie wiem po co to wasze pouczanie, zobaczcie opisy na portalach zleceń (typu "zlecę CMS" i tyle).
To, że większość osób zapomniała z czasów podstawówki tego jak pisze się ogłoszenie nie usprawiedliwia nikogo do pisania "mądrych" ogłoszeń.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.