mam NetBeansa 6.5 i kusi mnie od jakiegoś czasu spróbować coś zrobić w JSP - jak do tej pory głównie zajmowałem się PHP, JS, można powiedzieć że znam i radzę sobie w ZF - ogólnie rzecz biorąc najbardziej pasuje mi zestaw ZF,Smarty, jQuery - to znam, rozumiem itd
czy przesiadka z takim czymś na Javę i JSP jest trudna, łatwa, niemożliwa:)?
moje pierwsze zetknięcie się z JSP - to założenie projektu i zatrzymanie się na wyborze frameworka - jest teko kilka, ale żaden mi nic nie mówi -
przede wszystkim - który wybrać na początek, czy jest jakiś zbliżony logiką do ZF, czy trzeba poznawać od nowa, czy są jakieś różnice jakościowe miedzy nimi - to znaczy we frameworku 1 da się to (cokolwiek by to miało znaczyć) zrobić, a w 2 już nie bardzo - czy nie ma i właściwie różnią się tylko podejściem do sprawy
czy wogóle ze słabą znajomością Javy jako takiej nie utonę od razu, czy da się nabierać jakiś praktycznych umiejętności przy JSP i jakims frameworku zaczynając od niskiego poiomu
ewentualnie co polecacie - książka, może jakaś strona - bo na razie jak dziecko we mgle, tak po omacku szukam, a nawet nie wiem czy dobrze szukam
jakby ktoś cokolwiek mógł napisać w stylu "JSP dla programujących w PHP" byłbym zobowiązany bo motam się straszliwie i nie wiem