Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Komentarze w blogu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mixxm
Mam wykonać w ramach projektu następujące zadanie: Serwis do tworzenia blogów (bardzo prosty). Pierwszy formularz tworzy bloga zakładając katalog o nazwie bloga i tworząc w nim plik info z danymi użytkownika (to już mam). Drugi formularz i skrypt pozwala dodać komentarz do danego bloga. Komentarz ma być przechowywany w katalogu o nazwie bloga i miec nazwe RRRRMMDDGGMMSS (R-rok M-miesiac itd) (To też już mam). Pozostaje ostatnia kwestia, komentarze do wpisu. Komentarze maja yc umieszczone w katalogu o nazwie RRRRMMDDGGMMSS.k (nazwa z wpisu, który jest komentowany) i maja miec nazwe RRRRMMDDGGMMSSUU gdzie UU to kolejny nr komentarza od 00 do 99. I tutaj mam problem, nie wiem jak mogę sobie powiązać to, że dany komentarz będzie dotyczyć danego wpisu. Pola w formularzu to autor i treść, nie można dodać nic więcej. Prosiłbym o jakieś wskazówki, gdyż dopiero zaczynam bawić się php. Poza tym mam jeszcze uwtorzyć skrypt, który będzie wyświetlał zawartość blogu o danej nazwie. Nazwa musi być przekazana za pomocą metody get oraz atrybutu nazwa np. http://...../blog.php?nazwa=Mojblog. Mógłby mi ktoś też to pojaśnić smile.gif z góry dzięki za każdą pomoc. Pozdrawiam!
Spawnm
daj w komentach id_newsa , autor, koment . dalej wiadomo.
co do nazwa=Mojblog to odbierasz to przez $_GET['nazwa'] smile.gif
mixxm
Tylko, że w formularzu komentowanie moge użyć tylko pola autor i komentarz sad.gif
Spawnm
dlaczego ? input type=hidden , ew nie dajesz action , przeniesie cie do aktualnej strony razem z getami (w tym id bloga, news itp)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.