Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PEAR Mime Mail addHTMLImage()
Forum PHP.pl > Forum > PHP
fleetsave
Witam,
to mój pierwszy post na tym forum. Przeglądałem je (oraz google) i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.

Korzystam z paczki Mail_queue (PEAR). Niezbędne jest mi kolejkowanie do wysyłania maili subskrynentom newsletter'a. Listy wysyłam w formacie HTML, posiadającym obecnie 2 obrazy (logo oraz tło).

W przypadku webmaila poczta.onet.pl wszystko wygląda tak jak powinno. na gmail'u niestety juz nie wyświetla się tło (obraz), ale to nie jest duży problem.

Problelem jest wyświetlanie na poczta.wp.pl, poczcie nazwa.pl oraz w Outlook Express.

Tylko te webmaile i programy testowałem. Niezależność od przeglądarki i systemu operacyjnego.

Problemowe wyświetlanie polega na tym, że nie wyświetla żadnego obrazu oraz oprócz "pozostałości" wiadomości HTML widać oryginalną treść maila (nagłówki i inne takie, możliwe że tylko część tych danych).

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Savage.Mephisto
Zapodaj fragment kodu do wysyłki newslettera.
Chodzi mi o wysyłanie nagłówków. Masz ustawione w content-type: multipart/mixed;?
U mnie wygląda to mniej więcej tak:

1. <?php
  2.    $type = "multipart/mixed;\n";
  3.  
  4.    $hdrs = array(
  5.    'From' => $from,
  6.    'To' => $adresat,
  7.    'Subject' => $tytul,
  8.    'Content-Type' => $type
  9.    );
  10.  
  11.    $mime = new Mail_mime("\n");
  12.    $mime->setHTMLBody($textiso);
  13.  
  14.    $body = $mime->get($encoding);
  15.    $hdrs = $mime->headers($hdrs);
  16.    $mail =& Mail::factory('smtp', $access);
  17.  
  18.    $result = $mail->send($adresat, $hdrs, $body);
  19.  
  20.    if ($result === true) return 1; else return 0;
  21.    if (PEAR::isError($result)) { print($result->getMessage()); }
  22. ?>

Przy powyższym zapisie nie mam problemów z wysyłką zdjęć znajdujących się w treści maili.
fleetsave
Pomogło. na wp oraz nazwa wyświetla się juz poprawnie (prawie ale to poniżej). na Outlooku sprawdze jak wróci wspołlokator.
Pomogło ustawienie
Cytat
content-type: multipart/mixed;
wczesniej miałem text/html.

Problem jaki pozostał to tło (body background) na gmailu i nazwa.pl (outlooka jeszcze nie sprawdzałem) - nie jest wyświetlany obrazek tła.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.