kirex
5.05.2009, 11:24:42
Witam,
Mam problem ze sphinxem, mianowicie chodzi o wyświetlenie wyników wyszukiwania.
Po wykonaniu wyszukiwania, w wyniku dostaję ponad 4k rekordów. Zrobiłem sobie stronicowanie, które na stronie wyświetla 20 wierszy (wychodzi mi coś ponad 213 stron). Problem zaczyna się, gdy chcę wyświetlić strony większe od 50. Po wybraniu strony większej od 50 nie otrzymuję żadnych rekordów :/
W pliku konfiguracyjnym ustawiłem max_matches = 10000 w pliku php dla funkcji setLimit w 3 parametrze też podaję 10000 i dalej nic nie ma.
Co trzeba zrobić aby wyświetlić rekordy znajdujące się na pozycji dalszej niż 1000 ?
Nie pracowalem ze sphinx ale podobne problemy mialem z Lucene . Problem lezal po stronie zbyt malej ilosci pamieci alokowanej dla servera aplkacji ( w moim przypadku Tomcata ) . Problem rozwiazalo wystartowanie servera z alokowana iloscia pamieci 512 Mb . Nie chce wprowadzac cie w blad ale poszukaj jakichs ustawien konfiguracyjnych zwiazanych z uzywana pamiecia .
Pozdrawiam
kirex
5.05.2009, 11:55:18
pamięć mam ustawioną na 256MB, przy tak małej liczbie jaką jest 4k rekordów wydaje mi się, że to w zupełności wystarcza
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.