Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: as3 - php. Zmienne ze wskazanego tylko swf-a
Forum PHP.pl > Forum > PHP
awariat
jak sprawdzic czy zmienna post jest własnie tylko z mojego pliku swf

1. <?php
  2. if(zmienne post z konkretnego pliku swf){//sciezka do pliku? questionmark.gif  questionmark.gif  questionmark.gif  questionmark.gif  questionmark.gif  questionmark.gif  questionmark.gif  questionmark.gif  questionmark.gif
  3. $PHP_zmienna  = $_POST['zmienna'];//dane z flasha
  4. }
  5. else{echo "nie masz dostępu"}
  6. ?>

chociaz w obrebie katalogu

albo mi powiedzcie jak pytanie sformuowac poprawnie bo nie wiem jak szukac smile.gif
uirapuru
nie programuje w as3, ale domyslam sie, ze mozesz wyslac z innymi zmiennymi zmienną hidden w rodzaju np. $_POST["plik_flash"]="mojflash_3.swf", a kazdy plik swf bedzie ją wysyłać inną, a na serwerze robisz rozpoznanie za jej pomocą
awariat
dzieki za odpowiedz ale niestety film flasha mozna bardzo łatwo zdekompilowac i zajrzec do kodu i wtedy ta zmienna nie jest juz "hidden":) php jest bezpieczniejsze - datego wolałbym w pliku php odczytac skad pochodzą zmienne. Chodzi mi o komunikacje miedzy plikami w jednym katalogu na serwerze.
krowal
Możesz w php sprawdzić $_SERVER['HTTP_REFERER'] -> dostaniesz stronę z której przyszło żądanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.