Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Wyrażenia regularne
Forum PHP.pl > Forum > PHP
DosSantosCarmen
Mam następujące zadanie:

Zbuduj parser korzystający z wyrażeń regularnych, który pozyska ze strony www informacje umieszczone w tabelce i zapisze je w pliku, tak aby każdy rekord tabeli znajdował się w nowej linii, a informacje z danego rekordu były oddzielone spacją.

Czyli np. ze strony http://gielda.wp.pl/POD,17,a,1,b,2,c,5,notowania.html musi pobrać informacje z tabelki i zapisać je w pliku tak aby były one oddzielone jedynie znakami białymi.

Proszę bardzo o pomoc, ponieważ jestem zielony w tych rzeczach i prawdę mówiąc nie wiem jak się za to zabrać. Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
230005
No więc zacząć musisz od tej funkcji: file_get_contents . Zapisujesz to sobie do jakiejś tam zmiennej. Tu zaczynasz pętlę. Potem używasz preg_match i szukasz sobie wszystkiego co znajduje się między <td>, a </td>. Jeśli coś znajdzie, to będziesz to miał w zdaje się trzecim argumencie preg_match. No i zapisujesz do pliku tongue.gif.

ps. Jeśli oczekujesz, że któryś z forumowiczów da ci gotowy kod, to nie oczekuj winksmiley.jpg.
okitoki
ale to są dane opóźnione, czy masz jakieś inne

jak cie to interesuje to wiem skąd można pobrać dane tickowe, dzienne w pliku sformatowanym
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.