Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Lekka modyfikacja UBER-UPLOAD - TEKST > ODNOŚNIK
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
acess
Witam , bardzo bym prosił o pomoc dotycząca skryptu uploadu j.w

a więc

chodzi mi (tak myśle) o tą linię

1. <?php
  2. function getFormattedUploadResults($_FILE_DATA, $_CONFIG_DATA, $_POST_DATA){
  3.    $upload_results = "<div id='upload_results_file_name_header'>FILE NAME</div><div id='upload_results_file_size_header'>FILE SIZE</div>\n";
  4.    $col = 0;
  5.  
  6.    foreach($_FILE_DATA as $slot => $value){
  7.        $file_slot = $_FILE_DATA[$slot]->getFileInfo('slot');
  8.        $file_name = $_FILE_DATA[$slot]->getFileInfo('name');
  9.        $file_size = $_FILE_DATA[$slot]->getFileInfo('size');
  10.        $file_type = $_FILE_DATA[$slot]->getFileInfo('type');
  11.        $file_status = $_FILE_DATA[$slot]->getFileInfo('status');
  12.        $formatted_file_size = formatBytes($file_size);
  13.  
  14.        if($col %= 2){ $css_class = "upload_results_even"; }
  15.        else{ $css_class = "upload_results_odd"; }
  16.  
  17. if($file_size > 0){
  18.            if($_CONFIG_DATA['link_to_upload'] == 1){
  19.                $upload_results = $_CONFIG_DATA['path_to_upload'] . $file_name;
  20.                $upload_results .= "<div id=\"upload_results_file_name $css_class\"><a href=\"$file_path\" target=\"_blank\">$file_name</a></div><div class=\"upload_results_file_size $css_class\">$formatted_file_size</div>\n";
  21.            }
  22.            else{ $upload_results .= "<div class='upload_results_file_name $css_class'>$file_name</div><div class='upload_results_file_size $css_class'>$formatted_file_size</div>\n"; }
  23. ?>

i potrzebuje w niej zmienić aby tak jak niżej na screenie:

aby napis Zima_1.jpg stał się linkiem do pobrania do tego właśnie pliku .

Wiem że jest to nie trudne , lecz niewiem gdzie zmienną przerobić.

bardzo dziekuje za pomoc

a tutaj cały plik PHP odpowiadający za wyświetlanie wgranego pliku.

PLIK PHP CAŁY <<<

nie da rady nic z tym zrobić sad.gifsad.gif ?
cojack
Nie musisz tego robić bo to już jest zrobione, do tej funkci przesyłasz tablice w której jest kolumna: link_to_upload, jeżeli wartość tej kolumny będzie równa 1, wtedy będzie ten tekst jako link.
acess
A można małego gotowca ? gdyż się nie orientuje w temacie , dlatego dałem w dział przedszkole sad.gif

bylbym bardzo zobowiązany
erix
A może małe zamknięcie?

Gotowce, to nie ten dział. Albo "poszukuję", albo "giełda ofert". Wysil się odrobinę, to Ci ktoś pomoże.
cojack
patrz masz funkcje
Kod
function getFormattedUploadResults($_FILE_DATA, $_CONFIG_DATA, $_POST_DATA)
, która pobiera jakieś zmienne, które przesyłasz do tej funkcji gdy ją wywołujesz. W ogóle to jest jakaś klassa i nie ma przykładu użycia. Więc za wiele nie nawouje, ale. Jako drugi parametr tej funkcji przesyłasz tablice z pewną kolumną o nazwie: link_to_upload, wystarczy że przed wysłaniem tej tablicy ustawisz wartość tej komórki na 1 i będzie grała muzyka. a jak nie wiesz jak to zrobić to usuń:
Kod
if($_CONFIG_DATA['link_to_upload'] == 1){

oraz
Kod
}
            else{ $upload_results .= "<div class='upload_results_file_name $css_class'>$file_name</div><div class='upload_results_file_size $css_class'>$formatted_file_size</div>\n"; }

Tylko wtedy cały czas będzie to link do obrazka.
acess
Niestety,

chociaz po czesci jest link . do pobrania lecz do tego trzeba go zaznaczyc wpierw i wkleic w przeglądarkę , gdyz ten co jest odnosnikiem daje błąd,

I teraz jak zamienic ten plik który NIE JEST ODNOSNIKIEM na plik który jest z ODNOSNIKIEM ?

demo prosze przetestowac na tej stronie:
http://www.acess.webd.pl/ubr_file_upload.php

prosze dla przykladu wgrać jakiś plik .jpg

EDIT exclamation.gif!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Znalazłem wersję tego samego skryptu jest to wersja 6.6 i po lekkiej modyfikacji z mojej strony czyli po usunięciu tego co mi zalecił COJACK to tam się elegancko na link zmienia a tutaj po usunięciu tych linii nie trybi tak do końca o to 2 kody dwóch wersji , proszę rozwazenie gdzie jest haczyk bo ja nie widze (jak poskladac ten stary kod w nowy aby gral? )

Cytat
STARY czyli wersja 6.6

$file_path = $_CONFIG_DATA['path_to_upload'] . $file_name;
$file_list .= "<tr><td class='$css_class'><a href=\"$file_path\">$file_name</a></td><td class='$css_class'>$formatted_file_size</td></tr>\n";

}
else{ $file_list .= "<tr><td class='$css_class'>$file_name</td><td class='$css_class'><span class='ubrError'>Failed To Upload</span></td></tr>\n"; }

Cytat
NOWY czyli wersja 6.7

$upload_results = $_CONFIG_DATA['path_to_upload'] . $file_name;
$upload_results .= "<div id=\"upload_results_file_name $css_class\"><a href=\"$file_path\" target=\"_blank\">$file_path</a></div><div class=\"upload_results_file_size $css_class\">$formatted_file_size</div>\n";
}
else{ $upload_results .= "<div class='upload_results_file_name $css_class'>$file_name</div><div class='upload_results_file_size $css_class'>$formatted_file_size</div>\n"; }
}
else{ $upload_results .= "<div class='upload_results_file_name $css_class'>$file_name</div><div class='upload_results_file_size $css_class'><span class='ubrError'>Failed To Upload</span></div>\n"; }
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.