Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [pomoc] Wybór cms - ważna elastyczność i możliwość edycji
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
szybki9001
Witam,
Poszukuję systemu cms, a mianowicie chodzi mi taki który można "wmontowac" w istniejącą już stronę. Posiadam stronę w xhtml zbudowaną na div-ach i chcialbym w nią wmontować cms, który pozwalałby edytować treść podstron. Chodzi o to żeby np. na stronie głownej można było wmontować jakiś moduł tego cms, który pozwoli na edycję treści na tej stronie, na kolejnej podstronie nastepny moduł z tego cms o takim samym zadaniu. Czy istnieje taki cms? jesli znacie takie to proszę o nazwy bądz adresy stron, nie koniecznie muszą to być bezpłatne cms. Osobiście szukałem w google ale nic ciekawego nie znalazłem.
slewin
hmm zaraz ,zaraz o co Ci chodzi bo nie kumam ? Masz stronę i podstrony ? I chcesz aby byl jakiś magiczny cms który będziesz mógł wsadzić w swoją stronę questionmark.gif hehe

Domyslam się o co Ci chodzi i powiem Ci że tak łatwo nie ma ! Ty masz stronę i chcesz cms który bedzie pasował do Ciebie tongue.gif No problem w tym ze nie znajdziesz takiego cms'a chyba ze go sam napiszesz .
Najlepszym rozwiązaniem będzie wgranie gotowego cms np. PHP-nuke, Joomla i poczytanie o tym jak wykonać skórki do tych cms-ów . Strona będzie wyglądała tak jak wyglada a i mozliwość edycji też będzie . Problem jest tego typu że będziesz musiał wszystko przenieść z istniejacej strony na nowy system ;] . Pozodzenia
szybki9001
hmmm takiej wiedzy jeszcze nie posiadam aby napisać samemu cms, a takie cms jak te które podałeś posiadaja za wiele niepotrzbnych mi funkcji, hmm skoro nnie cms to może jest jakis skrypt który pozwoli edytowac tekst i wyświetlac go na danej podstronie.

Wyglądało by to np tak: plik jeden: formularz do wpisywania tekstu, edycji i formatowania (zapisuje to np w bazie danych)
plik dwa : w nim jest wyswietlana zawartośc wprowadzona i sformatowana w pliku jeden
cojack
http://os-cms.pl Tutaj masz liste wielu cmsów, do testowania itp. Sprawdź sam.
rugby
Jeśli masz już gotową stronę, a chciałbyś tylko móc edytować zawartość jakiegoś div-a, to polecam: CushyCMS
fenixo
ja osobiście polecam mambo. po przejściu instalacji co czasem sprawia problemy potem system daje świetne możliwości.

można zawsze też przy pomocy odpowiednich wtyczek wordpressa przerobić. sa nawet specjalne szablony oferujące takie rozwiązania. nawet ładnie to wygląda
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.