Cytat
Bez edycji rejestru nie wyłączysz tego dodatku?
Nie grzebałem w rejestrach, ani w ustawieniach Fx. Po prostu go wyłączyłem

Cytat
Ale tu nie chodzi o to, że atakuje MS bo go nie lubie. Atakuje pojedyncze praktyki i podobnie jest z praktykami innych firm. Jak mi się cos nie podoba to wyrażam swoje zdanie. A ten aspekt MS mnie stanowczo bardzo oburzył dlatego wychodzi na -
Nie mogę się nie zgodzić. Osobiście uważam, że MS idzie w dobrą stronę, czasami zdarzają się takie wtopy. I należy je piętnować, ale trzeba mieć na uwadze szerszy obraz sytuacji, który nie jest tak prosty jak MS = ble, reszta = cacy.
editCytat
To czemu nie używasz IE?
Używam IE8 i jestem bardzo zadowolony. Oczywiście przyzwyczajenie powoduje, że Fx jest cały czas w użyciu, ale IE8 ma się u mnie całkiem dobrze.
Cytat
Czemu strona samego Microsoft przy każdym kolejnym wydaniu tej przeglądarki sypie się niemiłosiernie?
Używam wielu serwisów MS, o których większość ludzi pewnie nawet nie słyszała i nie zauważyłem, by któryś się krzaczył w IE - zarówno 7 jak i 8.
Cytat
Czemu czas zrobienia szablonu wydłuża się o 50% przez szukanie hacków na 3 wersje IE?
Dlaczego czas zrobienia szablonu wydłuża się o kolejne 50% dla Chrome, Safari oraz Opery? Albo dla Fx w wersjach 1.5 i 2. Też są używane.
Cytat
Czemu wszystkie przeglądarki jakoś sobie radzą z nowymi technologiami, a taka wielka korporacja jak MS nie może zbudować porządnego browsera?
Ponieważ MS mimo potężnej kasy jaką ma na swoich inżynierów oraz możliwości wykupienia firemek produkujących przeglądarki, nie jest firmą, która produkuje tylko przeglądarkę. Oprócz IE jest cała masa serwisów, usług oraz oprogramowania, które nie mają sobie równych. A argument, że MS jest tak nielubiany z powodu IE, możesz wsadzić między bajki, ponieważ mało kogo to obchodzi, z jakiej przeglądarki korzysta.
Cytat
A do tego jeszcze chamsko za moimi plecami dorzuca śmieci do konkurencyjnych programów.
Rzeczywiście sposób dostarczenia tego dodatku jest skandaliczny.
Cytat
Nie uważam, że powtarzam jakieś mity sprzed 15 lat.
Masz rację. Tworzysz nowe.