I potem chce zeby jeśli ktos ma lepszy wynik to zapisało sie to tutaj jako wygrana na odpowiedniej pozycji:

I mam taki skrypt:
<?php $query="SELECT * FROM $_POST[trasa] ORDER BY wynik"; $petla = 1; $pretendent = $_POST[wynik]; { if (($pretendent <= $row[wynik]) && $petla==1) mysql_query("UPDATE players SET pierwsze=pierwsze+1 WHERE player = (\"$_POST[player]\")") or die(mysql_error()); if (($pretendent <= $row[wynik]) && $petla==2) mysql_query("UPDATE players SET drugie=drugie+1 WHERE player = (\"$_POST[player]\")") or die(mysql_error()); if (($pretendent <= $row[wynik]) && $petla==3) mysql_query("UPDATE players SET trzecie=trzecie+1 WHERE player = (\"$_POST[player]\")") or die(mysql_error()); if (($pretendent <= $row[wynik]) && $petla==4) mysql_query("UPDATE players SET czwarte=czwarte+1 WHERE player = (\"$_POST[player]\")") or die(mysql_error()); $petla++; }?>
I np. jeśli dam wynik do bazy który będzie najlepszy to zamiast dodać mi +1 do tabeli w kolumnie "pierwszy" to dodaje mi +1 do kolumn: pierwszy,drugi,trzeci i czwarty.
Czemu ?