Darti bardzo Ci dziękuję za odpowiedź! Jesteś wielki, jako jedyny potrafiłeś konkretnie i rzeczowo napisać co i jak

Wiem użytkownik nie będzie mógł wpisać takiego adresu, tylko wyklikać. Ale chodzi mi o podstrony serwisu, zatem i tak będzie używał zakładek, albo kopiował cały adres aby przykładowo komuś go wysłać. Ważne, że to będzie działać - nie miałem jak tego sprawdzić a nigdzie nie znalazłem informacji o takim przypadku.
Powiedz jak takie adresy wypływają na pozycjonowanie? Będą zauważalnie obniżać range strony?
I jeszcze jedna bardzo dla mnie ważna sprawa. Jak ukryć w adresie nazwy i wartości zmiennych przekazywanych metodą GET?
Przykładowo mam ileś katalogów na dysku a w nich są pliki, które maja być załadowane na odpowiednie podstrony. I chciałbym uniknąć takiego adresu odnośnika: strona.com/index.php?kat=nazwakatalogu&pkat=nazwapodkatalogu&ppkat=nazwapodpodkatalogu i tak dalej:) A potrzebuje tych informacji aby skrypt wiedział skąd ma ładować dane na stronę. Czy da się to zrobić w sposób niezależny od serwera? Stronę będę mieć na serwerze ms iis, dlatego nie mogę użyć narzędzi z apacha. Da się to jakoś w php zrobić aby mieć adres: strona.com/nazwakatalogu/nazwapodkatalogu/nazwapodpodkatalogu/
Jakaś podpowiedź, cokolwiek, w ogóle nie wiem czego się złapać aby to zaimplementować.
Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuję.