Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Jak to zrobić?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Lukasinnio
Chodzi o to że czytam kursy mam tonę książek o PHP i innych językach lecz nie rozróżniam co jest w czym i co najgorsze sadsmiley02.gif nie wiem jak napisać stronę mad.gif nie chodzi tu o coś typu Onet.pl lecz o stronę podobną do tej. Proszę o jakieś linki do poradników dla naprawdę początkujących z komputerem i programowaniem. Lub coś w stylu kodów z wyjaśnieniem do czego np.link do strony, link podstrony w obrazku i jak dodać obrazek itp. Z góry dziękuje!
Spawnm
zły dział...

kurshtml.boo.pl

//

Temat: linkiKursy_dla_poczatkujacych
Darti
albo instalnij sobie dreamweaver'a wersję próbną i wyedytuj w WYSIWYG - nie buduj browaru żeby kufel piwka wypić ...
dem
Cytat(Darti @ 15.06.2009, 20:12:21 ) *
albo instalnij sobie dreamweaver'a wersję próbną i wyedytuj w WYSIWYG - nie buduj browaru żeby kufel piwka wypić ...

leze...

co do 1 posta... wydaje mi sie ze kolega nie ma zadnej ksiazki ani nie przeczytal zadnego kursu, lub ma ksiazki i czytal kursy ale od konca.. kazdy kurs zaczyna sie od podstaw, ktore pozwalaja zbudowac wlasnie taka mala prosciutka stronke...

pozatym, pytania o kursy zadaje sie google a nie na forum, gdzie takich watkow jest juz masa, a gdzie jest juz chociazby jeden watek poswiecony kursom dla poczatkujacych... i do tego przypiety

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=12...mp;hl=kurs+html

ludzie wykazcie troche inicjatywy...
Spawnm
dem czy czytałeś cały mój post ?
dem
ta czytałem biggrin.gif i wlasnie zastanawiam sie wtf

sesja zabija myslenie ;o
slewin
Lukasinnio w czym Ci mamy pomóc bo nie zabardzo kapuje questionmark.gif Przecież jak masz książkę to muszą być w niej przykłady stron www , chyba że masz jakieś ksiązki wydawnictwa PISAŁ-TO-IDIOTA winksmiley.jpg) .
Prosta strona www to np.
index.html
Kod
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Strona <b>Lukasinnio</b></title>
</head>
<body>
<p>Treść strony www </p>
<p> Witaj Świecie nazywam się <b>Lukasinnio </b>a to jest moja pierwsza strona www  </p>
</body>
</html>

a w php możesz pisać np.
index.php
  1. <?php
  2. echo '<p>Treść strony www </p>
  3.  <p> Witaj Świecie nazywam się Lukasinnio a to jest moja pierwsza strona www  </p>';
  4. ?>

Masz masę kursów i programów wspomagających programowanie , pozowdzenia .

Do dem jak to sesja zabija myślenie biggrin.gif LOL hehe U mnie jest odwrotnie wytężam szare komórki do granic możliwości tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.