Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][CSS][jQuery]Problem z animacja
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MateuszS
Trzeba mi animacje do tego kodu. Napisana w jQuery. Ja tego frameworka nie znam, jest dla mnie nie logiczny i w zaden sposob nie chce wchodzic do glowy wiec potrzebuje jakiegos nakierowania. Musze zrobic tak ze zawartosc tych divow (odbiorcza.php, nowa.php itd.) musi od lewej tak fajnie wjechac... szkoda ze nie mam przykladu... no nic moze mnie jakos nakierujecie.

PS prosze nie odsylac do googli i tutoriala bo tam pan tlumaczy tak jakbym juz znal wszystkie jezyki i tylko sobie przypominal... ale ebooki PL mile widziane.

Nie licze na gotowca tylko jak juz powiedzialem, jakies slowne nakierowanie. Potem to sprobuje przelozyc na kod. Pozdrawiam

1. <script type="text/javascript">
  2. $().ready(function() {
  3. $("div#skrzynka a").click(function() {
  4. var id=$(this).attr("id");
  5. $("div#content div#"+id).show();
  6. $("div#content div").each(
  7. function() {
  8. if(this.id==id)
  9. {
  10. $(this).show();
  11. }
  12. else
  13. {
  14. $(this).hide();
  15. }
  16. });
  17. });
  18. });
  19. </script>
  20. <center>
  21. <? echo '<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
  22. <meta http-equiv="Content-Language" content="pl" />';
  23. ?>
  24. <div id="container">
  25.        <div id="skrzynka">
  26.        <a id="odbiorcza">Odbiorcza | </a>
  27.        <a id="nowa">Nowa | </a>
  28.        <a id="save">Zapisane </a></div>
  29.        <div id="content">
  30.            <div id="odbiorcza" style="display:none">
  31.            <?php
  32.            include("poczta/odbiorcza.php");
  33.            ?>
  34.            </div>
  35.            <div id="nowa" style="display:none">
  36.            <?php
  37.            include("poczta/nowa.php");
  38.            ?>
  39.            </div>
  40.            <div id="save" style="display:none">
  41.            <?php
  42.            include("poczta/zapisane.php");
  43.            ?>
  44.            </div>
  45.        </div>
  46. </div>
  47. </center>
erix
Cytat
Ja tego frameworka nie znam, jest dla mnie nie logiczny i w zaden sposob nie chce wchodzic do glowy wiec potrzebuje jakiegos nakierowania.

Jest logiczny, jak najbardziej. ;] Wystarczy pojąć filozofię: SELEKTOR.metoda.metoda.metoda.metoda...

A kod nie działa, gdyż HTML nie jest poprawny. Od kiedy to wolno stosować dwa takie same identyfikatory?

Cytat
PS prosze nie odsylac do googli i tutoriala bo tam pan tlumaczy tak jakbym juz znal wszystkie jezyki i tylko sobie przypominal... ale ebooki PL mile widziane.

PL? Nie dostaniesz dobrych nigdzie po polsku. Poza tym, tutorial jest dobry pod warunkiem, że zna się podstawy HTML i JS. Nie od A do Z, ale PODSTAWY, które musisz uzupełnić jak domniemam po powyższym listingu.
singles
Jeśli chodzi o slide z boku, to jQuery nie posiada wbudowanej metody do tego - slide z góry to slideUp i slideDown.
Chcesz nakierowania a nie rozwiązania? Na pewno przyda Ci się metoda animate(). Nie bardzo wiem o jakie wyjeżdżanie chodzi, ale jeśli spoza jakiejś krawędzi, to raczej bez overflow: hidden dla wrappera (w Twoim przypadku chyba będzie to #container) będzie ciężko. Przykładów szukaj w dokumentacji.
MateuszS
OK dzieki prosze o usuniecie tematu (zyczenie autora)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.