Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mentalność użytkowników
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
webdice
Witam,

pozwoliłem sobie założyć ten wątek z powodu pewnych niejasności. Jest na forum kilku użytkowników którym wydaje się że zespół moderujący to grupa, za przeproszeniem murzynów, którzy nie mają życia poza wykonywaniem swoich forumowych obowiązków. Kolejną sprawą są raporty. Raportujesz? Super, ale wystarczy raz, raportowanie jednego wątku jest tylko powodem irytacji moderatorów oraz dodatkowym nakładem pracy.

Cytat
Ten watek przed pol dnia byl w niewlasciwym dziale, 3 razy go zglaszalem, w tym czasie kilku krotnie z przerwami byles na forum - dlaczego go nie przeniosles wczesniej? (...)

Co z tego że byłem na forum, może szukałem rozwiązania problemu? Może przypadkowo wszedłem klikając nie na Tą zakładkę co trzeba? Może przeglądałem forum przez telefon?

Jeśli ktoś z ekipy zwraca komuś uwagę w temacie, to nie po to, aby z nim dyskutować (masz problem, skorzystaj z prywatnych wiadomości). Później takie osoby dziwią się za na forum jest bałagan.

Cytat
Napisałem Ci juz cos - do poki nie jestes w stanie zapanowac nad tym bajzlem - mozesz mnie co najwyzej cmoknac w zadek ;]

Ciekaw jestem co za cham siedzi po drugiej stronie monitora. Nie życzę sobie takich sformułowań w kierunku mojej osoby. Strasznie irytowała Cię postawa użytkowników kanału IRC, ale sam nie jesteś lepszy. Nie wymagaj od innych niczego, jeśli sam nie możesz temu podołać.

Proszę więc, aby każdy kto ma jakiekolwiek problemy z ekipą, zastanowił się dwa razy zanim coś napisze.
erix
Ja myślę, że takich najlepiej by było banować od razu albo zakładać moderację.

Zanim się siada do komputera, to najpierw uczy kultury i netykiety, bo faktycznie masz rację - ostatnio użytkownicy sobie pewne sprawy olewają; zwłaszcza dobrego wychowania i byle jakiego szacunku.

O wysyłaniu linków via PW do założonych wątków nie wspomnę. Forum != helpdesk...
batman
Nie było mnie przez pewien czas na forum, więc nie śledziłem na bieżąco wypowiedzi. Jak zobaczyłem wypowiedzi niektórych użytkowników (zwłaszcza tego, o którym pisze ~webdice), to aż złapałem się za głowę (delikatnie to nazywając).
Jedyna rada, to od razu dawać warna, a jeśli to nie pomaga, to moderkę/bana.

Od siebie mogę napisać, że każde chamskie zachowanie będzie stosownie nagradzane.
wookieb
Cytat(erix @ 16.06.2009, 21:04:14 ) *
O wysyłaniu linków via PW do założonych wątków nie wspomnę. Forum != helpdesk...

A może warto dodać taki wpis do regulaminu?
"Wysyłanie PW z prośbą o pomoc w temacie, będzie traktowane jako spam i blablabla".
Albo w przypadku zauważenia takich zachowań dopisać do postu informacje "Proszę zapoznać się z netykietą (link bo połowa głąbów nawet tego nie znajdzie)" wysłac PW do takiej osoby i w razie niedostosowania się można karać.
bim2
Ad 4) I pomyśl, że kazdy tak zareportuje po kilka razy temat, niektórzy 2. Na 3 userów losując ilośc tematów wychodzi około 8 raportów. Ja nie wiem, czemu akurat trafiasz tak że moderator nie przegląda raportów, ale kiedy ja reportuje zawsze po kilku minutach/sekundach widze zablokowany wątek.

Ad PS) Już nie rób z moderatorów bóg wie kogo, bo są to raczej ludzie dojrzali (?) biggrin.gif
NuLL
Cytat
4) jest godzina dajmy na to 13, zglaszam temat, widze ze na forum jest 1 moderator - nic sie nie dzieje... po chwili jest drugi tez nic.. zglaszam 2 raz... na forum jest po raz kolejny jeden z tych 2 moderatorow, pozniej pojawia sie nastepny... po godzienie ejst na forum jedncozesnie 2 moderatorow i administrator... jest godzina 19 - watek nadal nie poruszony... wiec nie gadaj mi tu farmazonow ze przez pol dnia 3 moderatorow i administartor szukali jedynie pomocy na forum... o ile jestem w stanie zrozumiee fakt ze wszyscy sa tylko ludzmi i maja tez swoje prywatne zycia o tyle bycie moderatorem to swego rodzaju obowiazek-misja. nie masz czasu? nie dajesz rady? nie radzisz sobie? TO ODEJDZ!

Obowiazku nie maja - robia tylko ze swojej dobrej woli. Nie sa na twoje kazda żądanie bo nikt im za to nie placi.

Pozatym - jak Ci sie na forum nie podoba - NIKT cie tu NIE TRZYMA tak wiec poprostu nie wchodź smile.gif
itsme
WItam

czas odpowiedzieć :-)
AD1. jeżeli twierdzisz że ktoś źle Ciebie zacytował przedstaw swoją wersje gdyż słowa bez argumentów są nic nie warte ...
AD2. od lat jestem na forum i burdel owszem był ale na początku ... i takie określenie dla stanu obecnego jest rażącym nadużyciem (jw słowa bez argumentów) ponadto nie wypowiadaj się za wszystkich - określenie każdy wie sugeruje że Ty wiesz wszystko ...
AD3. zgadzam się z Toba że w moderatora się nie bawisz po prostu korzystasz z narzędzi które dla Ciebie zespół php.pl przygotował
AD4. i tutaj się całkowicie z Tobą nie zgadzam ... zgłosiłeś temat do moderki (czy też posta) dziękujemy .... zgłaszasz go drugi raz i trzeci lub 10 jesteśmy wkurzeni i taka pomoc to przysłowiowa niedźwiedzia przysługa. Jedna z wielu rzeczy którą dzięki Wam userom tutaj się nauczyłem jest cierpliwość - proponuję popracować nad tym. Oszczędzisz i nam i sobie stresu. CO do wydajności pracy zespołu moderującego jestem zadowolony z nim w 100%. Naszym celem nie jest natychmiastowa reakcja na jakiś raport lecz nauczenie userów szacunku dla innych osób. Ponadto wypowiedzi typu nie masz czasu odejdz, moderator to powołanie itp ... nie bądź smieszny to jest ciężka praca czasami trzeba się użerać z dziwnymi osobami o dziwne rzeczy ... nie chcę rozpatrzyć raportu świetnie lepiej niech nie robi tego skoro nie ma chęci bo można popełnić błąd ... jest inny moderator który to zrobi on też nie ma ochoty nadal cooll wchodzi admin ... też ma w poważaniu raport bo jest w pracy i szuka informacji ... ale nieeeeeeeeeeeeee Ty oczekujesz natychmiastowej reakcji ... to nie chat to forum ja nie zmuszam do ciezkiej rpacy moderatorow jezeli uznaja ze teraz dobrze swoje czynnosci wykonywać bedą to i to uczynią ... jestes z nami od kwietnia i nabierz odrobiny pokory wobec ludzi ktorzy naprawde tutaj zostawili wiecej wolnego czasu niz sadzisz ...
AD5. Twoje i Erixa sprawa wyjasnijcie to sobie na PW.
AD6. Dwie uwagi po 1: nie widzę powodów dla któych można powiedzieć że nabijasz posty po 2 okreslenia na poziomie jebnięcia się w głowę pozostaw dla kolegów ze swojego otoczenia tutaj takie słownictwo jest nie mile widziane
AD7. Nas też nie krzywdzi moderka u CIebie i jeżeli napiszesz coś mądrego to cierpliwy user otrzyma od Ciebie pomoc
AD8. Zasadniczo nie mogę się doszukać sensu w tym zdaniu ... i jakies wyjkatki podtwierdzajace regule jaka regule ? jaki wyjatek ? temat wisial przy Twojej wypowiedzi okolo 26 h ... odrobina cierpliwosci wypowiedza sie moze userzy w innych kolorkach tylko jakie to ma znaczenia ? kolor mnie okresla ? klasyfikuje mnie jako kogos lepszego lub gorszego ? ...

Pozdrawiam
erix
Cytat
Jak widzicie, różnice czasu niewielkie...
Najpierw zarzuca mi wulgaryzmy, których nie było, poźniej twierdzi, że żadnych wulgaryzmów nie było... Czy mi się wydaje, czy te 2 stwierdzenia wzajemnie się wykluczają? Nie mogą, bo przeciez Erix, sobie nie przeczy

Gdybyś wiedział, że istnieje coś takiego, jak IMAP + IDLE, to byś przestał pierniczyć takie farmazony; PW ma raczej większy priorytet niż raporty - przy nich nieraz trzeba przysiedzieć, bo gdy ktoś zgłosi np. crossposta, to wymaga to paru chwil analizy.

Cytat
Dlatego uważam dalsze rozmowy z tym osobnikiem za bezcelowe. Sprawę zgłosiłem administracji - zostałem krótko mówiąc olany, mimo iż po kontakcie z odpowiednią osobą ta przyznała mi rację iż w wątku, w którego sprawie kontaktowałem się z moderatorem nie było nic za co mógłby mnie nazwać trolem. Obiecała także kontakt z Erixem, oraz wyjaśnienie sprawy - całość ucichła.
Ot taka mała nadgorliwość ze strony Erixa w moim odczuciu - szkoda że zamiast tego nie zajął się np raportowanymi postami...

Kojarzysz może tę sytuację? http://pl.wikipedia.org/wiki/Arnold_Buzdygan
itsme
@belliash: a wiesz jaka jest różnica między bycie kretynem a zachowywaniem się jak kretyn ?
w pierwszym wypadku opisuje daną osobę
w drugim wypadku opisuje się zachowanie danej osoby ...

i szczerze mówiąc zachowałeś się jak troll choć trollem nie jesteś ...
zawsze łatwiej zmienić swoje zachowanie niż siebie ... czyli masz szanse wyjść na ludzi ...

tyle na temat komentowania ...
Moli
Ehhh co za ludzie. Czemu niektórzy nie mogą zrozumieć że moderatorzy zajmują się forum w wolnych chwilach. Oprócz forum.php.pl większość osób ma prace, rodzinne i inne hobby.
Shadowsword
Cytat
Ehhh co za ludzie. Czemu niektórzy nie mogą zrozumieć że moderatorzy zajmują się forum w wolnych chwilach. Oprócz forum.php.pl większość osób ma prace, rodzinne i inne hobby.

Może warto by było dodać kilku moderatorów, chociażby takich którzy mają uprawnienia w niektórych działac? Na pewno znalazłoby się kilka osób nadających się do tego, a zmniejszyłby się śmietnik, a obecni modertatorzy mieliby mniej roboty.
Moli
@Shadowsword - Takie uwagi to na tym forum smile.gif

// O takim nabijaniu postów mowie, co ta wypowiedz wprowadza do tematu?
// Właśnie przez takie posty na forum robi się bałagan.
// Takie posty jak powyższy się raportuje.
// ~webdice
webdice
[quote name='belliash' post='621596' date='17.06.2009, 23:22:55 ']1) webdice jezeli mnie cytujesz, to cytuj - nie zmieniaj slow jakie napisalem (...)[/quote]

Co Ty mi sugerujesz? Jeśli nie wiesz co piszesz, przeglądnij sobie swoje posty.

[quote name='belliash' post='621596' date='17.06.2009, 23:22:55 ']2) to ze jest tu burdel kazdy wie - glosno mowic nie trzeba[/quote]

Burdel właściwie jest przez takie osoby jak Ty, które nie piszą na temat tylko bawią się w moderatora lub piszą coś co nie ma najmniejszego związku z tematem, Przykładowo:

http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=619901
http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=619935
http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=618530

Pozwolę sobie pominąć posty które wylądowały w śmietniku. Więcej w profilu użytkownika.

[quote name='belliash' post='621596' date='17.06.2009, 23:22:55 ']3) w moderatora sie nie bawie i nie mam zamiaru... jednak nie oszukujmy sie czesc osob (jezeli nie wiekszosc) rejestruje sie zadaje pytanie, dostaje odpowiedz i nigdy nie wraca, albo wraca po miesiacu i znowu pisze w niewlasciwym miejscu, czesto nawet nie swiadoma tego. uwazasz ze jest czyms zlym napisanie w odpowiedzi informacji iz watek umiescil w zlym dziale? nie jestem zreszta edyna osoba ktora sie tak zachowuje - nie dziwie sie, bo moderatorom czasami ciezko jest ruszyc laskawie tylek[/quote]

[quote name='itsme' post='621646' date='18.06.2009, 09:08:21 ']AD3. zgadzam się z Toba że w moderatora się nie bawisz po prostu korzystasz z narzędzi które dla Ciebie zespół php.pl przygotował[/quote]

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=12...mp;#entry619901
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=12...mp;#entry619935

[quote name='belliash' post='621596' date='17.06.2009, 23:22:55 ']6) Nabijanie postow? (takie cos mam wpisane w +10 do warna)... Jezeli to co wpisalem w watku: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=12...mp;#entry621482 podchodzi pod nabijanie postow (prawdopodobnie erix nie zaakceptowal) to jebnicie sie mocno w glowe...[/quote]

Przypominam Ci że wszystkie posty nie związane z tematem to nabijanie postów.

[quote name='belliash' post='621596' date='17.06.2009, 23:22:55 ']8) Zastanawia mnie tez fakt dlaczego w tym watku wypowiadaja sie tylko moderatorzy (nie liczac wookieb ktory jest dla mnie nie jako wyjatkiem potwierdzajacym regole).[/quote]

Pewnie ma na to wpływ faza księżyca.

[quote name='belliash' post='621652' date='18.06.2009, 09:47:37 ']1) Nie jestem w stanie zacytowac - nie posiadam kopii raportu. Nie mniej jednak w zadnycm raporcie nie pisalem nickow moderatorow (...)[/quote]

[quote]belliash 14.06.2009 19:38 nie wiem ile razy jeszcze bede raportowal ten watek - @webdice - tak to byla aluzja do tego co napisalem w poscie ktory zaraportowalem - specjalnie dla Ciebie[/quote]

W zasadzie to bez większego znaczenia, chce tylko zwrócić uwagę na to że nie bardzo wiesz co piszesz.

[quote name='belliash' post='621652' date='18.06.2009, 09:47:37 '](...) tudziez nie pisalem 'w tym czasie kilku krotnie z przerwami byles na forum'. Zawsze staralem sie pisac w liczbie mnogiej. Nie rozumiem zatem riposty webdice, moze nie chodzilo o niego?[/quote]

Napisałeś to w temacie i między innymi to jest nabijanie postów. Tak jak pisałem, jeśli zwracam uwagę autorowi tematu, a przy okazji Tobie, to nie po to abyś ze mną dyskutował. Od tego są prywatne wiadomości.

[quote name='belliash' post='621652' date='18.06.2009, 09:47:37 ']6) Jak już wspomniałem, też nie widzę powodów ku temu.. jednak jak klikne w +10 - otwiera się popup w którym widnieje "Nagminne nabijanie postów, zabawa w moderatora" - sam przyznałeś mi rację w związku z tymi zapisami - nie nabijam postów, nie bawię się w moderatora...[/quote]

Mam nadzieje że po przeglądnięciu powyższych linków zmienisz zdaniem. Przypominam że to tylko część Twoich postów.

[quote name='belliash' post='621652' date='18.06.2009, 09:47:37 ']Jak juz wcześniej wspomniałem, jeżeli widzę, że na forum nie ma aktywnych moderatorół, zwracam uwagę osobiście. Czasami oprócz tego udzielam pomocy, a czasami nie. (...)[/quote]

Dlatego na forum robi się bałagan. Niech każdy zacznie zwracać każdemu uwagę...

[quote name='belliash' post='621652' date='18.06.2009, 09:47:37 '](...) Jak zdążyłem zauważyć tylko webdice ma z tym jakiś problem (i tylko do mnie, a przecież nie jestem jedyną osobą, która zwraca uwagę innym). Może dlatego że robię o czesciej? Ale myslalem ze to swiadczy o moim zaangazowaniu w zyciu forum...[/quote]

Bo pomimo moich upomnień dalej robisz to samo, mało tego w bezczelny sposób piszesz że nie zmienisz swojego zachowania obrażając mnie przy tym. Nie pozwolę żeby jakiś niewychowany cham kierował takie wypowiedzi w moim kierunku.
itsme
sluchajcie ilosc moderatorow jest odpowiednia i nie bedziemy tego zmieniac

to ze moderator ma wolny czas nie oznacza ze to swinia i len bo nie moderuje ... nie popadajcie w skrajnosci !
poprostu ma czas dla siebie ...
ma zmienic kolorek na forum aby Was az tak nie gryzlo ?

przesadzacie
itsme
Cytat(belliash @ 18.06.2009, 19:08:17 ) *
badz co badz.... webdice - czas edytowac moje posty miales - ale zareagowac na raport juz nie...

Coooz ja mam rozwiazanie - usuncie wszystkie moje posty (co do jednego)...................a pozniej konto., bo nie zamierzam sie tarzac z Wami w tym gownie.

P.S. Erix dalej ociaga sie od odpowiedzi? No coz.. jego milczenie jest najlepsza odpowiedzia...

i bardzo dobrze ...
temat zamykam zas Twoje konto ... napisz PW do administratora
nikt za Toba plakac nie bedzie ...

Pozdrowienia od zespolu moderujacego

ps. posty Twoje nie beda skasowane konto tak ...
Cysiaczek
Nie będę zakładał nowego topiku, bo szkoda miejsca. Wysłałem PW do ~belliasha, ale za chwilę zblokowałem konto, więc pozwolę sobie tu napisać raz jeszcze (nieco uzupełnione):

@belliash
Dzięki takim ludziom jak Ty, człowiekowi się odechciewa robić cokolwiek.

Robisz aferę, przywołując jakąś starą sprawę z ~erixem i dodatkowo zarzucasz mi, że nic w tej sprawie nie zrobiłem. Otóż zrobiłem wszystko, co zrobić mogłem i chciałem , ale nie zrobiłem tak jak chciałeś Ty. Nie będę rozstrzygał prywatnych sporów, nawet jeśli dotyczą relacji user<->moderator (ale nie wpływają na forum)

Kasujesz posty, również merytoryczne, niszczysz w ten sposób ciągłość dyskusji na forum. Nie, nikt Ci nie zmieni nicka, bo nie ma do tego żadnych podstaw i nie przedstawiłeś żadnych argumentów. Skoro znów nie jest po twojemu, to można poniszczyć, prawda? W dupie masz ludzi na tym forum - liczysz się tylko Ty i Twoja wizja skaczącej wokół Ciebie administracji.

Jeśli gdzieś przychodzisz, szanuj zasady, które zastałeś. Nie będziesz wymuszał na innych aby robili tak jak Ty uważasz że być powinno, nie będziesz ustawiał użytkowników, moderatorów, a już na pewno administracji.

Żegnam

Przypominam, że żegnamy się jako ludzie, multiaccount jest niedozwolony panie belliashu, melanisto, milanisto, wuoadzio i micky'eju w jednej osobie

Przy okazji.
Od dziś nie można edytować postów po 24 godzinach od daty publikacji (aczkolwiek, możliwe, że wydłużymy ten termin ze względu na moderację)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.