Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Key event i focus
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sannin
Witam,

mam dwa problemy...

1. Ustawiłem onkeypress do inputa na klawisz enter
Kod
onKeyPress="if(event.keyCode == 13) { funkcja(this.value); }"
Ogólnie działa, ale jeśli wyświetli się lista wpisanych wcześniej wyrażeń to po naciśnięciu entra wysyłane jest tylko to co było wpisane. Np. nazwa inputa to email, wpisuję 'adr' i pojawia mi się lista rozwijana, a w niej pole adres@domena.pl więc naciskam enter, formularz się wysyła ale do $_POST trafia tylko 'adr'. Co z tym zrobić?

2. Po naciśnięciu entera za pomocą jquery dodaje również nowego inputa
Kod
$('#inputDiv').html('<input id="pass" type="password" name="password" onKeyPress="if(event.keyCode == 13) { funkcja2(this.value); }" />');
następnie
Kod
$('#pass').focus();
W tym momencie kursor ustawia się właśnie w tym inpucie... niestety w IE kursor nie trafia do inputa. Natomiast jeśli przed focus() dodam alert() wtedy działa. Myślałem, że chodzi o czas... więc wstrzymałem skrypt przed focus() na jakieś 5 sek, ale to nic nie daje.

z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
golaod
No to wyjaśnij po co na inpucie masz onkeypress enter ? co robi ta funkcja czego nie można zrobić w <form onsubmit=""> ?
sannin
Z tego względu, że chcę zrobić logowanie jak do linuxa... jest tylko pole Login, a po naciśnięciu entera przechodzi do pola hasło i tak naprawdę ten input nie jest w formie. W formie są dwa ukryte które przesyłają dane.

Problem rozwiązany, dzięki za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.