Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JS] 1 formularz wiele akcji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lewy87r
Witam,

zapewne pytanie jest banalne ale uprzedzam ze dla kogos kto zna odpowiedz ja nawet nie wiem jak tego szukać bo tak jak próbowałem to nie znalazłem

chodzi o to ze mam formularz który zawiera zwykle 2 pola (input) jedno to produkt drugie ilosc
i jest potrzebnych kilka akcji do tego formularza...

* Sprawdzanie dostepnosci >>
* Dodaj do koszyka >>
* Dodaj do listy >>
* Szukanie produktu >>

Jak to zrobic?

wlasnie wpadlem na pomysl jak pisze to, a jak juz mam napisane pytanie to sie juz zapytam
czy jest mozliwe do zrobienia cos takiego jak nizej? albo prosze o podpowiedz jak to mozna zrobic...

1. <?php
  2. <form name="dostepnosc">
  3. <input type="hidden" name="co" value="dostepnosc">
  4. <form name="koszyk">
  5. <input type="hidden" name="co" value="koszyk">
  6. ....itd....itd...
  7.  
  8. <input type="text" name="produkt" value=""><input type="text" name="ilosc" value="">
  9.  
  10.    <a href="java script:document.dostepnosc.submit();">* Sprawdzanie dostepnosci >></a>
  11.    <a href="java script:document.koszyk.submit();">* Dodaj do koszyka >></a>
  12.  
  13. </form>
  14. </form>
  15. ?>

troche to moim zdaniem przekombinowane i nie wiem czy dziala ;] ale spardze / prosze o alternatywe myslowa ale dzialajaca i prosta;]

EDIT: wlasciwie o to mi chodzilo ;] jak to czlowiek nawet nie bierze pod uwage najprostszych rzeczy... THX
ShadowD
Możesz stworzyć jeden formularz i kilka przycisków, każdy z nich może wysyłać dane tak jak robią to ukryte pola. Dane zostaną wysłane tylko z naciśniętego przycisku więc kombinowanie w wyżej przedstawiony sposób nie ma sensu.

LINK: http://www.kurshtml.boo.pl/html/wyslanie_f...formularze.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.