Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Windows/ubuntu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marcus753
witam od paru dni robie stronewww.gebala.polwebs.pl/index88.php problem w tym że inaczej wygląda załączona na windows a inaczej na linux (ubuntu) konkretnie chodzi mi o panel logowania na windows login i pole do wpisywania loginu jest obok siebie natomiast na ubuntu jest login nad polem dlaczego tak się dzieje ? co jest tego powodem ? jak można to naprawić ?

Za jakąkolwiek pomoc czy sugestie będe bardzo wdzięczny ja nad tym główkuje od rana i nie mam pojęcia dlaczego jest taki efekt i jak to naprawić sciana.gif
Spawnm
zwiększ width dla menu-left , powinno pomóc
Crozin
U mnie (ubuntu) jest obok siebie. Zapewne kwestia fontów (ja mam zainstalowane te z Windowsa).
marcus753
kombinowałem kombinowałem i doszedłem do takiego wniosku ubuntu powiększa czcionke i jest ona o wiele większa przez co nie mieści się w tabelach ;/ teraz zastanawiam się jak to naprawić olać uzytkowników ubuntu czy może zrobic jakiś skrypt php który rozpoznawał by czy jest to windows czy linux i zmieniał czcionke ;/ a jak to wygląda na profesjonalnych stronach bo interia czy onet normalnie mi się otwierają ;/
Spawnm
może nadaj font-size:12px; będzie stała wartość
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.