Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript] Wyskakujace okienko po najechaniu mysza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marcinw77
Witam

Potrzebuje zrobic wyskakujace okienko po najechaniu na jakis obiekt (kawalek tekstu), a nie wiem jak sie do tego zabrac.
Chodzi mi o takie malutkie okienko z tekstem o rozmiarze zaleznym od tego tekstu (moze byc ustalone przez piksele) - cos jak takie male okienka 'szybkiej pomocy' bo najechaniu na jakies zagadnienia.

Mam nadzieje ze dobrze to wytlumaczylem. Chcial bym prosic o jakas pomoc w tym temacie. Z gory dzieki.
Andaramuxo
JS to funkcja onMouseover
grzegosh
CSS i hover na dany tekst, który ma powodować pokazanie sie diva. W hover dać display:block dla tego nowego diva.
Ewentualnie możesz zrobić to javascriptem, onclick na danym tekscie, albo onmouseover i jav± dać display:block dla diva, a dla onmouseout dać display:none
Czesnik
Takie co¶ znalazłem
http://www.jdstar.pl/zasoby,podpowiedzi_na..._dymki_tooltipy
marcinw77
Cytat(grzegosh @ 2.07.2009, 10:11:53 ) *
CSS i hover na dany tekst, który ma powodować pokazanie sie diva. W hover dać display:block dla tego nowego diva.
Ewentualnie możesz zrobić to javascriptem, onclick na danym tekscie, albo onmouseover i jav± dać display:block dla diva, a dla onmouseout dać display:none

Sorry, bo ja nie jestem zbyt dobry w tym. Jak by to mialo wygladac?
Mam powiedzmy tekst '123' i chce zeby po najechaniu mysza wyswietlil mi sie ten div z tekstem 'text123'. Jak to powinienem zapisac i co wpisac w css.

Dzieki z gory
erix
Chcesz gotowca? Wysil się trochę.
krzysiekk
witam tu obacz
opis
dymek po najechaniu na tekst
dymek img
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.