Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Skrypt wyszukujący linki na stronę i je wyświetlający
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Zwariowany
Chciałbym się dowiedzieć jak stworzyć skrypt w php, który wejdzie na daną stronę, odczyta linki, zliczy je i wyświetli anhory wraz z urlami. 

Mam taką koncepcję, żęby to zapętlić:

1. <?php
  2. $czyjesturl=1;
  3.  
  4. while($czyjesturl == '0')
  5. {
  6.  
  7.  
  8. if (isset($nastepnylink))
  9.  
  10. {
  11.  
  12. echo $nastepnylink.$anchor.
  13.  
  14. }
  15.  
  16. else
  17.  
  18. {
  19.  
  20.  
  21. $czyjesturl='0';
  22.  
  23. }
  24.  
  25. }
  26. ?>
Pawel_W
prościej byłoby w javascript, zasysasz stronę advAjaxem i do tablicy anchors są dodawane elementy
Zwariowany
wolałbym to robić w php
kipero
  1. <?php
  2. $file = file_get_contents('http://forum.php.pl/Przedszkole_f27.html');
  3. preg_match_all('#<a(.*)?href="([^"]+)"(.*)?>(.*)</a>#Ui', $file, $matches);
  4. foreach ($matches[2] as $key => $value){
  5.    echo '<b>link:</b> ' . $value . ', <b>anchor:</b> ' . $matches[4][$key] . '<br />';
  6. }
  7. ?>

Trzeba ten kod oczywiście dopracować i dostosować do Twoich wymagań, ale ogólny wzorzec już masz.

@Pawel_W: AJAX nie może odwoływać się do innej domeny
Zwariowany
to działa. Tylko mam pytanie. Na wszystkich stronach mi to działa, a jak w urlu wpiszę nasza-klasa.pl to nie działa. pojawia się:

Warning: file_get_contents(http://nasza-klasa.pl) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in
erix
  1. wymagane jest logowanie
  2. NK jest zablokowane przed takimi praktykami tongue.gif
Zwariowany
no nie chodzi o to że trzeba logowania, bo przecież strona główna się pokazuje, a jej jakoś nie wczytuje. Co muszę zrobić, żeby mój skrypt wszedł elegancko na stronę naszej klasy i żeby nasza klasa potrakowała go jako np. robota google albo jakiegoś innego i wpuściła na stronę?
erix
Nie pomagamy w tworzeniu botów spamujących.

Google nie jest wpuszczane na strony NK, jeśli chodzi o ścisłość.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.